RecordMyDesktop - przyśpiesza wideo.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
RecordMyDesktop - przyśpiesza wideo.
Witam,
Jeżeli nie ten dział, to przepraszam proszę o przeniesienie.
Mam problem, recordmydesktop przyśpiesza każde wideo. Nie mogę nagrać pulpitu i minecrafta
ponieważ ciągle wideo jest przyśpieszone. Jak gram jest ok ale jak odtwarzam film do dwukrotnie szybciej,
oraz dźwięk nie jest zsynchronizowany. Oglądałem inne tematy ale nie zadziałało. Mam Gnome 3.
Ten problem mógłby być rozwiązany, jakby był limiter fps pod linuxa.
Proszę o pomoc.
Jeżeli nie ten dział, to przepraszam proszę o przeniesienie.
Mam problem, recordmydesktop przyśpiesza każde wideo. Nie mogę nagrać pulpitu i minecrafta
ponieważ ciągle wideo jest przyśpieszone. Jak gram jest ok ale jak odtwarzam film do dwukrotnie szybciej,
oraz dźwięk nie jest zsynchronizowany. Oglądałem inne tematy ale nie zadziałało. Mam Gnome 3.
Ten problem mógłby być rozwiązany, jakby był limiter fps pod linuxa.
Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 06 lut 2012, 13:38 przez pajAdam, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Architektura: x86
Re: RecordMyDesktop - przyśpiesza wideo.
To jest tak , niektóre formaty video pozwalają nagrywać ze stałą minimalna predkością np. 24 klatek na sekundę . A na danym komputerze można nagrywać tylko 10 klatek na sekundę. A odtwarza 24 klatki na sekunde , czyli w 1 minucie jest materiał z ponad 2 minut nagrywania ....
Nie wiem , czy RecordMyDesktop ma opcje zmiejszenia szybkości nagrywania ?
Ze swojej strony polecam program xvidcap , wszelkie opcje dostepne po nacisnieciu PPM na tekst : test0000
Nie wiem , czy RecordMyDesktop ma opcje zmiejszenia szybkości nagrywania ?
Ze swojej strony polecam program xvidcap , wszelkie opcje dostepne po nacisnieciu PPM na tekst : test0000
www.chomikuj/mkol63
- Sierżant_Garcia
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Kontakt:
Jeżeli dźwięk jest nie zsynchronizowany to najprawdopodobniej masz źle ustawioną częstotliwość nagrywania przez RMD, powinno być
Dodatkowo rozsynchronizowanie dźwięku i obrazu może być spowodowane ( jak to JaJacek zauważył ) nie wystarczającą mocą procesora.
Żeby zwiększyć prędkość działania RMD w jego opcjach ( nazwy mogą trochę odbiegać od oryginału - tłumacze z pamięci bo mam Ubuntu po angielsku )
WYŁĄCZ:
WŁĄCZ:
Dodatkowo pokombinuj z ilością klatek na sekundę ( 24, 25, 30 może mniej ).
Kod: Zaznacz cały
Częstotliwość 48000
Żeby zwiększyć prędkość działania RMD w jego opcjach ( nazwy mogą trochę odbiegać od oryginału - tłumacze z pamięci bo mam Ubuntu po angielsku )
WYŁĄCZ:
Kodowanie w locie
Pełen zrzut ekranu co każdą klatkę ( może będziesz musiał to włączyć - zależy od tego jakiego menadżera okien używasz i co nagrywasz )
Brak kompresji
( opcjonalnie ) Szybkie próbkowanie - pogarsza lekko jakość obrazu
FX8320/GA-990FXA-UD3/Corsair Vengeance 16GB-DDR3@1333/GAINWARD GTX470/Kingston V300 120GB/2xHD103SJ/SH-B083L/SYNCMASTER 2443BW/HP PSC1315/Behringer FCA202/Behringer XENYX1002/AT2020/Logitech G-400/Logitech C-270
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Już próbowałem wszystkiego, spróbuję użyć xvidcap jak powiedział JaJacek. Potem napiszę czy działaSierżant_Garcia pisze:Jeżeli dźwięk jest nie zsynchronizowany to najprawdopodobniej masz źle ustawioną częstotliwość nagrywania przez RMD, powinno byćDodatkowo rozsynchronizowanie dźwięku i obrazu może być spowodowane ( jak to JaJacek zauważył ) nie wystarczającą mocą procesora.Kod: Zaznacz cały
Częstotliwość 48000
WYŁĄCZ:Kod: Zaznacz cały
Kodowanie w locie
WŁĄCZ:Kod: Zaznacz cały
Pełen zrzut ekranu co każdą klatkę ( może będziesz musiał to włączyć - zależy od tego jakiego menadżera okien używasz i co nagrywasz )
Brak kompresji
Dodatkowo pokombinuj z ilością klatek na sekundę ( 24, 25, 30 może mniej ).Kod: Zaznacz cały
( opcjonalnie ) Szybkie próbkowanie - pogarsza lekko jakość obrazu

-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.04
W xvidcap po zakończeniu jest podsumowanie z ilością klatek na sekundę ... Albo ci się uda tak ustawić ilość klatek w formacie Mpeg-4 . Albo też możesz nagrywać z Mpeg-2 , a pózniej konwersja w avidemux z podaną ilością klatek na sek.
www.chomikuj/mkol63
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Dzięki JaJacek działa, teraz bawię się z dźwiękiem. Ale zaraz to zrobię.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Kontakt:
Witam. jak ustawić poprawną kartę dźwiękową tak, żeby nagrywało mi także dźwięk np z amaroka???
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
RecordMyDesktop nadaje się do nagrywania pulpitu a nie gier 3D. Współczuję Twojemu procesorowi...
Wypróbuj GLC.
Wypróbuj GLC.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Dzięki Shimmy , ale co do procka , to wcale nie taki słaby. Jedynie grafa
.