Witam
Jestem posiadaczem netbooka Acer Aspire One AO722.Z procesorem AMD C-60 i pamięcią ram 4GB.Mam problem z kartą sieciową która zawiesza mi laptopa.Na samym początku różnie się to objawiało wtedy jeszcze nie widziałem na czym dokładnie polega problem np. komputer zawieszał się zamrażał podczas zwykłego użytkowania.Pokombinowałem instalowałem Ubuntu wielokrotnie i instalowałem rożne sterowniki.Teraz sytuacja wygląda tak że gdy mam włączona kartę sieciowa Ubuntu w ogólne nie startuję, a gdy włączę podczas pracy systemu nie mogę jej potem wyłączyć.Wyczytałem gdzieś że powinienem włączyć botowanie z karty sieciowej, ustawić jej priorytet.Jednak to nie pomogło.Karta o której mowa to Atheros ar5b125.Proszę o pomoc lub jakąś podpowiedź.Jestem początkujący linuksowiec.
Acer Aspire One AO722 karta sieciowa zawiesza Ubuntu.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: Inna
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
Re: Acer Aspire One AO722 karta sieciowa zawiesza Ubuntu.
Ten typ tak ma. W biosie misi być ustawione:
W zakładce Main -> Network Boot Enabled
W zakładce Boot -> Network Boot ma być pierwsze (ustawiasz to klawiszami F5 i F6)
Ma to wyglądać tak (zdjęcia pochodzą ze strony bernaerts.dyndns.org):

Dodam, że zwiechę doświadczysz także na własnościowych sterownikach do karty graficznej gdy będziesz wracał ze stanu uśpienia.
Pozdrawiam
W zakładce Main -> Network Boot Enabled
W zakładce Boot -> Network Boot ma być pierwsze (ustawiasz to klawiszami F5 i F6)
Ma to wyglądać tak (zdjęcia pochodzą ze strony bernaerts.dyndns.org):

Dodam, że zwiechę doświadczysz także na własnościowych sterownikach do karty graficznej gdy będziesz wracał ze stanu uśpienia.
Pozdrawiam
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: Inna
Re: Acer Aspire One AO722 karta sieciowa zawiesza Ubuntu.
Tak właśnie mam ustawione.Wczoraj zrobiłem aktualizacje Ubuntu i już nie wstał.