Witam,
postanowiłem zainstalować Docky applet na moim netbooku. Niestety wskaźnik temperatury pokazuje cały czas -18'C. Czytałem na forach zagranicznych że żeby poprawnie nastawić tą funkcję trzeba zmienić DNS na te od Google. Tyle że ja mieszkam w akademiku i musze mieć automatycznie ustawione DNS na naszej sieci, ponieważ jest ona chroniona i przy innych funkcjach w ogóle nie działa połączenie internetowe.
Tutaj są wzmianki o tym Bugu:
http://www.pakzilla.com/2011/12/11/usin ... ntu-11-10/
Czy jest jakiś inny sposób by to ustawić, lub dodać inne źródło danych pogodowych? Jeśli nie, to jaki inny applet polecacie do wyświetlania danych komputera itp?
Docky - Wskaźnik temperatury
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Docky - Wskaźnik temperatury
Do wyświetlania danych z komputera, pogody i innych cudów polecam Conky. Nie jest to co prawda "klikalny" Docky applet, bowiem opiera się na pliku tekstowym conkyrc, do którego można wpisać własne skrypty. Trochę kombinacji z pozycjonowaniem, htmlem i można zrobić dosłownie wszystko. Sam używałem do wyświetlania planu zajęć, sysinfo, menedżera sieci, programu tv w aktualnej godzinie i podobnych.
Jeśli zaś chodzi Ci o samą pogodę, to jest całkiem fajny widżet do górnego panelu obok indicator-panel, zwie się Indicator Weather.
Jeśli zaś chodzi Ci o samą pogodę, to jest całkiem fajny widżet do górnego panelu obok indicator-panel, zwie się Indicator Weather.
- jacu997
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Docky - Wskaźnik temperatury
W końcu zainstalowałem Weather Indicator z poleceniami z tej stronki którą mi podałeś. Dzięki!