Docky - Wskaźnik temperatury

Instalacja i konfiguracja oprogramowania sieciowego.
Awatar użytkownika
jacu997
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Docky - Wskaźnik temperatury

Post autor: jacu997 »

Witam,
postanowiłem zainstalować Docky applet na moim netbooku. Niestety wskaźnik temperatury pokazuje cały czas -18'C. Czytałem na forach zagranicznych że żeby poprawnie nastawić tą funkcję trzeba zmienić DNS na te od Google. Tyle że ja mieszkam w akademiku i musze mieć automatycznie ustawione DNS na naszej sieci, ponieważ jest ona chroniona i przy innych funkcjach w ogóle nie działa połączenie internetowe.

Tutaj są wzmianki o tym Bugu:
http://www.pakzilla.com/2011/12/11/usin ... ntu-11-10/

Czy jest jakiś inny sposób by to ustawić, lub dodać inne źródło danych pogodowych? Jeśli nie, to jaki inny applet polecacie do wyświetlania danych komputera itp?
Awatar użytkownika
Shimmy
Zakręcona Traszka
Zakręcona Traszka
Wersja Ubuntu: 16.04
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Docky - Wskaźnik temperatury

Post autor: Shimmy »

Do wyświetlania danych z komputera, pogody i innych cudów polecam Conky. Nie jest to co prawda "klikalny" Docky applet, bowiem opiera się na pliku tekstowym conkyrc, do którego można wpisać własne skrypty. Trochę kombinacji z pozycjonowaniem, htmlem i można zrobić dosłownie wszystko. Sam używałem do wyświetlania planu zajęć, sysinfo, menedżera sieci, programu tv w aktualnej godzinie i podobnych.

Jeśli zaś chodzi Ci o samą pogodę, to jest całkiem fajny widżet do górnego panelu obok indicator-panel, zwie się Indicator Weather.
Awatar użytkownika
jacu997
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Docky - Wskaźnik temperatury

Post autor: jacu997 »

W końcu zainstalowałem Weather Indicator z poleceniami z tej stronki którą mi podałeś. Dzięki!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sieci, serwery, Internet”