PawelBDS pisze:LUKER też myślę nad jakimś fajnym budżetowym tabem (do serfowania po necie w łóżku jest bardziej wygodny nić laptop) . Myślałem nad PLUG IMPACT ale jednak 7 cali to troszkę mało.
Słyszałem sporo pozytywnych opinii jeśli chodzi o Cena jakość bo już za 700 można kupić GC z etui i dopinaną klawiaturą tylko ponoć jest tragedia z baterią. Ile ci trzyma przy łączności z Wi-Fi ?
Obczaj sobie na stronach neo24.pl to tam kupiłem swoje cacko.
Co do bateri to ma ona dość sporą pojemność, bo jest to 5000 albo 6000 mAh (nie pamiętam dokładnie) .
no i dopiero drugi raz była ładowana, tablet dość intensywnie eksploatujemy z małżonką (filmy, pakiet biurowy, internet, gry) i dwa dni użytkowania jest bez problemu.
No i tablet nie jest wyłączany (jedynie ekran jest wygaszany) .
Powiem Ci, że przed zakupem tableta spędziłem kilka dni na jego poszukiwaniach (sklepy zwykłe i internetowe, aukcje internetowe i czytałem sporo na forach) .
Potrzebowałem tabletu jak najbardziej uniwersalnego, takiego który będzie w stanie zastąpić laptopa iuważam, że w kategorii Cena/Jakość tablet GOCLEVER TAB A103 nie ma sobie równych. Wyposażeniem bije nagłowe wiele znacznie d droższych urządzeń. Nawet teraz tego wpisu dokonuję pisząc na nim.
-- 04 mar 2012 15:19 --
A co do etui z klawiaturą to szkoda kasy. Lepiej kupić zwykły pokrowiec dobrej jakości
-- 06 mar 2012 09:03 --
Co do problemu z tematu napisałem maila do producenta tabletów - firmy GoClever.
I wytyczne są takie: nieużywany przez kilka godzin tablet powinien być wyłączany (bo wiele procesów
jest aktywnych i po prostu zżerają baterię) a po drugie baterię w tablecie można
bez obaw podładowywać w dowolnym momencie nie czekając na całkowite rozładowanie.
Pozdrawiam!