Mialam na komputerze windowsa xp (popsutego) i linuxa 10.04 (tez z jakimis problemami). Zainstalowalam 11.04 na pendrive i z niego na komputer. Przy czym w biosie ustawiłam start z dysku i wybralam dysk jako usb. Zainstalowalam, usunelam wszystkie partycje i zostawiłam tylko dwie (mam 250gb) dalam okolo 25 na pierwsza partycje (z ext4 cokolwiek to znaczy) a na drugą reszte (tez z ext4). Włączyłam i dzialalo wszystko ok. Teraz chce spowrotem zmienic na 10.04 bo tamto bylo duzo wygodniejsze moim zdaniem w uzytkowaniu.
Analogicznie robilam wszystko, sciagnelam iso, zainstalowalam na pendrive. W biosie takie same kompinacje. I nie działa. Robi sie czarne pole, cos tam w gorze jest napisane a potem czeka na boot :
co to jest i co mam robic?
-- 4 mar 2012, o 13:08 --
dokladnie napisane jest cos takiego :
SYSLINUX 4.02 debian - 20101016 EDD Copyright (C) 1994-2010 H. Peter Anrin et al
Unknown keyword in configuration file :gfxboot
vesamenu.c32: not a COM32R image
boot: ....
problem z instalacją ubuntu 10.04
- k2cl
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: LXDE
- Architektura: x86
Re: problem z instalacją ubuntu 10.04
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
- arthulus
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: problem z instalacją ubuntu 10.04
To znany bug, na angielskim forum proponują rozwiązanie
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1594019
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1594019