Mam następujący problem i postaram się go dobrze przedstawić:
Na mojej maszynie wirtualnej mam zainstalowanego Ubuntu Server 11.10 no i ogólnie nie ma z nim żadnego problemu, działa odpowiednio. W opcjach maszyny mam zaznaczone 2 karty sieciowe. Pierwsza karta to (eth0) "NAT" aby system miał dostęp do internetu i tylko do internetu a druga to sieć wewnętrzna (eth1) "internet" która ma być z założenia tą kartą która będzie udostępniać internet dalej w obieg. Chcę sprawić aby Ubuntu udostępniał internet za pomocą DHCP innym maszynom wirtualnym w sieci wewnętrznej "internet". Czyli system posiada dostęp do świata zewnętrznego za pomocą eth0, ma przekazywać internet na eth1 a znowu to ma służyć innym wirtualnym maszynom przyłączonych do "internet"
Próbowałem już różnych sposobów i przejrzałem masę poradników ale za każdym razem gdy chcę uruchomić usługę to wywala mi "fail" i jestem w kropce

Mógłby mi ktoś podrzucić jakieś dobre rozwiązanie tego problemu albo jakoś pomóc ? Bo tak ogólnie to rozumiem co robię gdy ustawiam te pliczki z konfiguracją ale nie wiem gdzie robię bład...
Oto pliki które modyfikowałem:
/etc/default/isc-dhcp-server
Kod: Zaznacz cały
INTERFACES="eth1"
Kod: Zaznacz cały
option domain-name "zupa.pl";
option domain-name-server 10.0.2.255; <---- brama domyślna z karty eth0
option subnet-mask 255.255.255.0;
default-lease-time 600;
max-lease-time 7200;
subnet 192.168.10.0 netmask 255.255.255.0 {
range 192.168.10.2 192.168.10.20;