Taa.Dominbik pisze:Linux daje duże możliwości a jednocześnie bezproblemowo działa.
Przeczytaj tutuły postów, choćby te z dzisiejszego dnia.

Taa.Dominbik pisze:Linux daje duże możliwości a jednocześnie bezproblemowo działa.
Potwierdza to moje słowa że FreeBSD nie jest systemem desktopowym, a o instalowaniu go na laptopie nawet by nie pomyślał. System zawiera w sobie głównie sterowniki do obsługi sprzętu serwerowego a nie laptopowej chińszczyzny, więc nie ma się co dziwić że nie działa na tego typu urządzeniach. Jest to system od początku do końca pisany do zastosowań serwerowych, i tam sprawdza się świetnie.Dominbik pisze:takie porównanie. u mnie na starym lapku o ile;
-win2000 instaluje się i działa bez problemu
-Arch Linux instaluje się, przez ostatnią aktualizację xorg i driverów X'y nie chodzą (wcześniej bez problemu)
-FreeBSD - jakiego trybu nie ustawię (Single User, Safe Mode, czy z ACPI Support czy nie) nie może dokończyć tego ładowania jądra do instalacji po naciśnięciu Enter. (zatrzymuje się na uhub0: 2 ports with 2 removable, safe powered)
dlatego nic mnie nie przekona, że to tak samo dobry system na desktop jak Windows czy chociażby Linux. Linux daje duże możliwości a jednocześnie bezproblemowo działa.
wiesz Ubuntu to początek drogi. spójrz na stałych userów dystrybucji tak od Debiana - wzwyż aż po Gentoo.zet120 pisze: Taa.
Przeczytaj tutuły postów, choćby te z dzisiejszego dnia.
Nieee tylko niech nie zmieniają tego jądra, nie zgadzam sięluk1don pisze: Może gdyby poprawili to jądro. U mnie PC-BSD mulił jak cholera, wersje pakietów też nie są najnowsze.
bez przesady. prócz bodajże UFS2 oferuje to Linux. i tak wiem, że tam gdzie potrzeba super stabilności i ogółem yahoo, jakieś giełdy itd.. stosuje się *BSD, na jakieś stacji kosmicznej Solarisa tak samo jak bodajże na serwerze .pl z repo Debiana. Linux z kolei przy tych super komputerach w TOP500. zastanawiam się tylko dlaczego w tamtych zastosowaniach *BSD a nie Linuxmths pisze: FreeBSD jak najbardziej nadaje się na desktop. oglądam na fbsd filmy, słucham muzyki, piszę, komunikuję się ze światem, mam nawet jakieś gry. do tego urxvt z zsh, ssh, genialny system plików (UFS2), szybkość i niezawodność - tego nie oferuje żaden inny system.
Jestem przekonany że słyszałeś o czymś takim jak optymalizacja jądra. Proponuję przeczytać: http://www.freebsd.org/about.html . Tutaj fragment:luk1don pisze:To powiedz z czego wynika, że ja mam inne odczucie... A może dlatego, że ja mam procesor tylko 32-bitowy... Zatem Linux nadaje się na słabszy sprzęt, a UNIX na mocnyZ tym bardzo szybkim rozwojem BSD to też przesada...
Nigdzie nie napisano że ten system jest pisany pod desktopy.FreeBSD makes an ideal Internet or Intranet server. It provides robust network services under the heaviest loads and uses memory efficiently to maintain good response times for thousands of simultaneous user processes.
i ZFS (którego Linux nigdy nie będzie obsługiwał natywnie).Dominbik pisze: bez przesady. prócz bodajże UFS2 oferuje to Linux.
Przecież mówię, jak byś nie wiedział, że się nie nadaje na desktop i co ma piernik do wiatraka.soulreaver1 pisze:Jestem przekonany że słyszałeś o czymś takim jak optymalizacja jądra. Proponuję przeczytać: http://www.freebsd.org/about.html . Tutaj fragment:luk1don pisze:To powiedz z czego wynika, że ja mam inne odczucie... A może dlatego, że ja mam procesor tylko 32-bitowy... Zatem Linux nadaje się na słabszy sprzęt, a UNIX na mocnyZ tym bardzo szybkim rozwojem BSD to też przesada...
Nigdzie nie napisano że ten system jest pisany pod desktopy.FreeBSD makes an ideal Internet or Intranet server. It provides robust network services under the heaviest loads and uses memory efficiently to maintain good response times for thousands of simultaneous user processes.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 11 gości