jacekz pisze:Witam
mam takie pytanko: czy przy instalacji kernela np. 17.7, na lubuntu, z skryptu można usunąć instalacje notify, gksu, gconf, nautilusa i oczywiście odwołania do notify?
Witaj, nie nie może. Nie ma takiego polecenia w treści skryptu.
Pozdrawiam
-- 31 mar 2012 15:15 --
luk1don pisze:e X t 7 3 pisze:
Testowałem Ubuntu 12.04 Beta2 i powiem, że ich kernel to będzie mordenga dla czegoś słabszego od i3 1.7 GHz. Na słabszych maszynach responsywność jest "nienajlepsza". Ciekawe, czy zmodufikują ustawienia kernela przed premierą ? Chociaż w to wątpię. Jak Wasze odczucia ?
Używam spokojnie 12.04, który co prawda nie osiągnął jeszcze "pełnoletności", ale zapewniam Cię, że nie zarzyna mi komputera... Mam jednordzeniowego Celerona 2 Ghz. Ech te legendy o wpychaniu nie wiem to czego do kernela Ubuntu

, no ale rozumiem, że każdy swoje chwali. Jak ktoś chce dostosować jajko do swojego sprzętu może w każdej chwili je przebudować czy zmienić np. na low latency kernel czy realtime kernel.
Zauważ, że w części posta dotyczącej 12.04 nie odwołuje się do swojego kernela ... a low latency obecnie nie stosuje

Podobnie zastosowanie real time dla Desktopu, to jak strzelanie z UMP45 do wróbla ... po prostu moc na wiwat

. Porównywałem gołe instalacje 11.10 do gołego 12.04.
Co do kerneli 3.2.x i 3.3.x to może jutro coś napisze. Zresztą rozmawiałem o tym z Gregiem KH - m.in. o tym, że uznanie 3.3.0 na obecnym etapie, jako stable podważa zaufanie userów - w szczególności nowych

, ale o tym później.
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl