Jeszcze co do procesora 1 rdzeniowego ... dlatego widzisz "2 rdzenie", bo ten procesor skonstruowano w technologii Intel HT, a zatem na 1 rdzeń fizyczny przypadają 2 "wirtualne" wątki, rozpoznawane jako 2 odrębne rdzenie.xacti pisze:Kernel + wszystkie skrypty z watku + GRUB.e X t 7 3 pisze: Podaj proszę elementy zainstalować - zakładam, że mój kernel i skrypty oraz wpisy w GRUB ?
Pozdrawiam
Co do "hałasowanie" wentylatora. Wydaje mi się, że w czasie gdy działa przeglądarka procesor daje z siebie pełną moc = flash i stąd hałasuje. Po prostu ta maszyna jest ... słabiutka i aby dać użytkownikowi to czego oczekuje należy "wyciskać" z jej architektury wszystkie "soki". To samo mam pod Lenovo s10. Tu gdy np. działam pod Libre Office jest cichy, ale włączę np. Wp, albo Onet, gdzie mamy sporo animacji flash i oczywiście procesor skacze z 800 MHz na 1.2, albo 1.6 GHz i dodatkowo jego obciążenia na obu wątkach jest wyższe niż 40 %, co automatycznie generuje większe ciepło, a to = konieczność lepszego chłodzenia

Jednak, aby być pewnym proszę zobacz, jakie daje wyniki PowerTOP - czy większość, albo wszystkie elementy na Good ?
Pozdrawiam
-- 02 kwi 2012 08:19 --
W kwestii kerneli - zapoznałem się wstępnie z budową wersji Linux-3.4-rc1 i powiem robi wrażenie. Nowych sterowników od groma, nowe zarządzanie ACPI i energia [ASPM],m.in. sterowniki - z automatu do Alpsa, Elantecha i Selentica - multitouch (tak to przynajmniej wstępnej wygląda). Największe zmiany - rozpoczęte już od 3.2.x, kontynuowane w 3.3.0 i teraz pogłębione w 3.4-rc1 dotyczą USB. Do tego pogłębiona integracja z Androidowymi dodatkami. Zresztą zmian jest tyle, ze ciężko tu teraz wyliczać. Myślę, ze zmiany idą w dobrym kierunku i moim zdaniem to będzie kolejny przełomowy kernel - zobaczymy tylko, jak ze stabilnością, w szczególności w obszarze ACPI, ASPM i USB

Pozdrawiam