Uzyskanie maksymalnej rozdzielczości wyświetlania w laptopie lenovo b570

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
hakeros5887
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Uzyskanie maksymalnej rozdzielczości wyświetlania w laptopie lenovo b570

Post autor: hakeros5887 »

Zainstalowałem sobie ubuntu 11.04 a potem 11.10 ale na nich nie chodzi mi sieć bezprzewodowa no to sobie dałem z nimi spokój bo nie mogę sobie z tym poradzić no i z powrotem zainstalowałem sobie 10.04 Lśniący Lamparcik działa na nim sieć itp lecz mam dwa problemy
a)Jak uzyskać maksymalną rozdzielczość wyświetlanego obrazu bo wyświetla mi w rozdzielczości 1024x768 i nie ma żadnej innej do wyboru w Windowsie jest w stanie wyświetlić 1440x900 i za chny nie wiem jak to zmienić dodam że w wersji 11 od razu jest dobrze.
b)Nie chce mi działać touchpad , konkretnie "suwak" nie przewija gdy przeciągnę palec po tych białych kropkach po prawej stronie touchpadu
Laptop To Lenovo B570 "Zprowadzony" z USA
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Uzyskanie maksymalnej rozdzielczości wyświetlania w laptopie lenovo b570

Post autor: bear7 »

hakeros5887 pisze:Zainstalowałem sobie ubuntu 11.04 a potem 11.10 ale na nich nie chodzi mi sieć bezprzewodowa no to sobie dałem z nimi spokój bo nie mogę sobie z tym poradzić
Wszystko miałeś właściwie podane jak na tacy... Zapewne dostałbyś bardziej szczegółowy opis, gdybyś spełnił nasze prośby. Ogólnie mówiąc, użytkownicy nie za bardzo chcą odpowiadać w wątkach, w których jest łamany regulamin, bądź sens tematu jest znikomy. Te kryteria powodują, że wątek taki jest idealnym kandydatem na przeniesienie go do kosza. Podobnie jest i z tym wątkiem...

Na forum panuje zasada:
Na Forum panuje zasada:jeden temat = jeden problemZastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomościW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Ale skąd mógłbyś to wiedzieć, skoro nie chce Ci się zapoznać z regulaminem...
Także sam podejmę decyzję i uznaję, że w tym wątku zajmiemy się poniższym problemem:
hakeros5887 pisze: a)Jak uzyskać maksymalną rozdzielczość wyświetlanego obrazu bo wyświetla mi w rozdzielczości 1024x768 i nie ma żadnej innej do wyboru w Windowsie jest w stanie wyświetlić 1440x900 i za chny nie wiem jak to zmienić dodam że w wersji 11 od razu jest dobrze.
Załóż osobny temat dla problemu z touchpadem. Jedziemy dalej...
Puki co, za mało informacji nam podałeś. Dlatego też:
Opis problemu jest niewystarczający bądź sens istnienia tematu jest znikomyW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Zgadywać nie będziemy, z jakiej to karty graficznej korzystasz. Uzupełnij więc swój pierwszy post o potrzebne informacje. Przyda się także wynik polecenia:

Kod: Zaznacz cały

lspci
Inaczej będę zmuszony spełnić swój obowiązek...
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”