Od dzisiejszego dnia zostałem użytkownikiem Ubuntu i jestem z niego bardzo zadowolony. Jednak, jest coś co utrudnia mi prace. Mianowicie, chodzi o internet. Korzystam z routera, gdyż mam 2 komputery. Dotychczas, gdy używałem Windowsa nie miałem żadnych problemów z moim internetem, a wręcz byłem zadowolony z prędkości 3 mb/s. Na Ubuntu wszystko działa prawidłowo, normalnie surfuje po google i pobieram z taką samą prędkością co wcześniej. Nic nie konfigurowałem przy instalacji, ani po, internet już był. Problem pojawia się wtedy, gdy odpalam Facebook'a. Wówczas strona wczytuje się w nieskończoność, białe tło i kręconce się kółeczko non-stop... I tak na kilku stronach. Podobne zachowanie jest, gdy chce skonfigurować aplikacje od pogody, ustawiam moja lokalizacje i nic, aplikacja się zawiesza. Tak samo w przypadku Konta Nadawczego, dodaje nowe konto na Facebook'u i gdy kliknę przycisk "upoważnij" w ogóle nie łączy z fejsem. Więc to raczej nie wina przeglądarki, chociaż sam nwm. Jestem zielony jak trawa w Linuxie