Uruchamiałem na nim Ubuntu x64 i Mint 12 x64 więc... nie masz racjilinuxozaurus pisze:ja bym obstawiała ze prawdopodobnie jest to 32 bitowy procesor
64bit z lxde to i tak mnie zużycia RAM niż Unity 32bite X t 7 3 pisze:Teraz mogę powiedzieć, ze dobrze zoptymalizowana wersja 64-bit jest lepszym wyborem. jedynym "ale" jest zajęcie większej ilość ram pod kernelem generic ok 100 MB więcej pod moimi od 10 do 80 MB więcej.
Pozdrawiam
Co nie tak z moimi parametrami?Edek919 pisze:Polecam 32-bit jest rekomendowany![]()
Ale lepiej sprawdź swój procesor i weź z takimi parametrami
Ależ owszemSepirio pisze:mam identycznego atoma i nie próbowałem 64bit. 32 na lubuntu 11.10 działa idealnie, nie ma czego zmieniać
W jaki sposob na tej maszynie udaje Ci sie odtworzyc filmy w 720p z 'malutkimi przycinkami'? U mnie przy n450 i GMA nie ma mowy o ogladaniu filmow w hd.Czasami jak oglądam filmy w rozdziałce 720p są malutki przycinki jeśli mam uruchomione kilka programów w tle jeszcze.
Powiem Ci, że wręcz nie rozumiem skąd to pytaniexacti pisze:Wybaczcie, ze odkopuje, ale..W jaki sposob na tej maszynie udaje Ci sie odtworzyc filmy w 720p z 'malutkimi przycinkami'? U mnie przy n450 i GMA nie ma mowy o ogladaniu filmow w hd.Czasami jak oglądam filmy w rozdziałce 720p są malutki przycinki jeśli mam uruchomione kilka programów w tle jeszcze.
No ale ja tak korzystam z komputeraDominbik pisze:tak samo leciałby mój Debian na pentium4, 1gb ram. odtwarzacz na filmy miał już zcache'owany to uruchamiał je szybko, audacity i przeglądarka z taką ilością kart - mało. wiadomo, że ten system przy takim obciążeniu będzie działał bardzo sprawnie.
hmm u mnie działa aż miło. Jaka wersja Ubuntu? Wbrew pozorom starsza nie znaczy oszczędniejsza. Mi na 10.04 cięło filmiki na yt a na 11.10 wcalexacti pisze:Mi przy gnome2/unity nie odtwarza plynnie filmow w HD. Nie wiem czym moze byc to spowodowane.
Stery do kart intela są w kernelu. Nie ma własnościowychDominbik pisze:sądzę, że te filmy to nie kwestia środowiska a sterowników, playera i karty graficznej.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości