Witam,
Zastanawiam się nad zakupem tunera TV do komputera stacjonarnego, jednak myślę, że czasami mogę go użyć przy laptopie - więc najodpowiedniejszym będzie USB (jeśli jednak jest coś godnego polecenia na PCI - również chętnie przyjrzę się ofercie).
Wymagania:
Ma dziać z Linuksem (aktualnie używam Ubuntu), jak również mam zainstalowany Windows 7 Home Premium x64. Głównie jednak używam Linuksa.
Obsługa cyfrowej TV (analogowej nie musi wcale).
Miło by było aby miał obsługę radia, pilot w komplecie, antenę (mieszkam ok 10-15km od nadajnika na całe województwo).
Do tego fajnie aby współpracował z dobrymi programami do obsług TV w Linuksie (co możecie polecić?) - i aby pilot również w tym systemie działał.
Tuner do komputera stacjonarnego
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Re: Tuner do komputera stacjonarnego
Ja używam Not Only TV LV5TDeluxe. Działa z Kaffeiną bez problemu. A raczej działał do wczoraj bo po zainstalowaniu 12.04 są jakieś schody.. ponadto gniazdo słuchawkowe przestało mi działać. Mimo to polecam ten tuner.
- grzemach
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Tuner do komputera stacjonarnego
właśnie czytałem na jego temat i myślałem o nim, czytałem jednak że się grzeje dosyć mocno czy to prawda? Możesz dać znać jak sprawa wygląda z Ubuntu 12.04 jak Ci się uda rozwiązać problemy?