Autoran gry nie otwiera się przez Wine
Autoran gry nie otwiera się przez Wine
Witam,
Posiadam problem polegający na tym,że instalator gry(CS 1.6-Anthology) nie otwiera się jak klikam na niego.Za pewnie trzeba zahaczyć tikiem opcje,żeby
plik działał jako program.
Wcześniej bez żadnych problemów zainstalowałem Steama(ze strony Valve,nie z płyty),zainstalowały się wszystkie aktualizacje.Zalogowałem się i włożyłem płytę z grą,żeby nie ściągać półtorej godziny gry z Steama.
Wszystko robione było przez Wine(1.2.3). Nie używałem PlayOnLinux, ponieważ nie ma tam skryptu dla CS 1.6
Posiadam problem polegający na tym,że instalator gry(CS 1.6-Anthology) nie otwiera się jak klikam na niego.Za pewnie trzeba zahaczyć tikiem opcje,żeby
plik działał jako program.
Wcześniej bez żadnych problemów zainstalowałem Steama(ze strony Valve,nie z płyty),zainstalowały się wszystkie aktualizacje.Zalogowałem się i włożyłem płytę z grą,żeby nie ściągać półtorej godziny gry z Steama.
Wszystko robione było przez Wine(1.2.3). Nie używałem PlayOnLinux, ponieważ nie ma tam skryptu dla CS 1.6
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Autoran gry nie otwiera się przez Wine
Z tego co wiem jedyny sensowny sposób to ściągnąć tą grę ze Steama.
Czyli nie ma sposoby,żeby z płyty?Bo to aż 3h z minutami u mnie...
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Spróbuj sam instalator uruchomić.
Dobra rozwiązałem
Zamiast Autoran kliknąłem "setup" i autoran się włączył. Na razie się instaluje CS(bez condition zero itd). CS mam włączać z klienta Steam czy nie? Bo podobno zamula tak.
EDIT*
CS się zamula jak włączam nawet offine. Chciałem zwiększyć rozdzielczość(800x600 na 1024x768), to wybrałem fullscreen i mogłem tylko roz. mojego monitora.

EDIT*
CS się zamula jak włączam nawet offine. Chciałem zwiększyć rozdzielczość(800x600 na 1024x768), to wybrałem fullscreen i mogłem tylko roz. mojego monitora.