Powiadomienia zniknęły?

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
piotrekkr
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64
Kontakt:

Powiadomienia zniknęły?

Post autor: piotrekkr »

Cześć,

mam problem z powiadomieniami. W 11.10 powiadomienia z amaroka ( i prawdopodobnie innych programów) pojawiały się w chmurce w prawym górnym rogu ekranu. Generalnie była to chmurka po najechaniu robiła się jakby półprzezroczysta itd. Teraz kiedy zrobiłem aktualizację do 12.04 amarok pokazuje mi aktualnie graną piosenkę w brzydkim kwadracie u góry po środku pulpitu:
http://img846.imageshack.us/img846/4101 ... 430111.png
Myślałem że może nie ma zainstalowanego jakiegoś daemona to zainstalowałem jeszcze notification-daemon którego nie było ale nic to nie zmieniło :/ Jakieś pomysły o co może chodzić. Dodam że mam zaznaczone w amaroku żeby używał powiadomień systemowych.

//EDIT

Doinstalowałem notification-daemon, zrestartowałem komputer, odpaliłem amaroka i dalej było to samo ale co ciekawe po kilku min zaczęło działać samo z siebie... Nie wiem o co chodziło dokładnie ale wygląda na to że już jest ok. Po kolejnym odpaleniu komputera działa już ok.
// EDIT 2

Jednak nie jest ok. Nadal nie działają powiadomienia. Ten notification-daemon (/usr/lib/notification-daemon/notification-daemon) to w ogóle nie jest daemon od tych powiadomień z unity :/. Damn it!

//bear7: Niedopuszczalny rozmiar grafiki: zapoznaj się z regulaminem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”