Witam,
Walczę ze swoim problemem już od 3 dni. Otóż co jakiś czas występował u mnie problem z uruchomieniem systemu. System podczas uruchomienia zawieszał się na "Checking battery state.....". Przejrzałem wiele postów na różnych forach i okazało się, że to problem ze sterownikami karty graficznej. Zgodnie z poleceniami przeinstalowałem sterowniki na inne. (nvidia-current, moja karta to GeForce G102M w Asusie K50in). Od tamtej pory przy uruchamianiu systemu w normalnym trybie w pewnym momencie pojawia się logo NVidia, następnie powinien pokazać się ekran logowania, zamiast tego znowu pojawia się logo NVidia. I tak w kółko. System uruchamia się jedynie w trybie "Nomodeset". Próbowałem już chyba wszystkich możliwych sterowników do mojej karty. Przy wszystkich efekt jest podobny.
Może ktoś miał podobny problem albo ma pomysł jak to rozwiązać
problem ze sterownikami karty graficznej
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: problem ze sterownikami karty graficznej
Zapoznaj się z regulaminem forum i dostosuj tytuł tematu zgodnie z poniższymi wskazówkami:
Zanim ponownie wpiszesz w tytule tematu słowo PROBLEM zapoznaj się z REGULAMINEM
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.