WitajShimmy pisze:No nie pomagało. Poczytałem troche na wikiubuntu i jako tako chyba sie udalo wskazac te sciezke naglowkow. Podmieniłem tez ustawienia cpufreq na Twoje i troszkę je przerobiłem i.. już w miare ludzko działa, jedynie przy włączaniu jest 72 stopnie na blacie jak poprzednio ale po odczekaniu kilkunastu sekund temperatura spada do 50-55 stopni i już można w miarę cywilizowanie działaćPolepszył się też zasięg sieci wifi z tymi sterownikami do Broadcoma, nic tylko dziękować
W razie gdybyś odpłatnie przygotowywał dedykowane kernele, tzn idealnie pod mój sprzęt to jestem chętny nawet zapłacić
Dziwna sprawa z nagłówkami, obecnie nie trzeba ich linkować do niczego. Proszę sprawdź, czy znajdują się w katalogu /usr/src/ oraz na co wskazują linki /build i /source w katalogu /lib/modules/3.2.16-ext73-f1-18.4-k8-ags-cfs/. Powinny na /usr/src/linux-headers-3.2.16-ext73-f1-18.4-atom-ags-cfs/.
Co do wersji i7 - maksymalnie zoptymalizowanej wersji po architekturę bazującą na Intelach z rodziny icore: i3, i5 i i7 [Sandy Bridge i Ivy Bridge], to skontaktuj się proszę ze mną za ok. 3 tygodnie.
Teraz jednak należy wyjaśnić dziwną kwestię niewykrywania nagłówków. Proszę też o wersje systemu i czy w trakcie instalacji poniższych pakietów, nie pojawiły się błędy ? Dla pewności wykonaj poniższą linię:
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install build-essential dkms libncurses5 initramfs-tools
sudo dpkg -P linux-headers-3.2.16-ext73-f1-18.4-k8-ags-cfs
wget http://dl.dropbox.com/u/72313101/linux-headers-3.2.16-ext73-f1-18.4-k8-ags-cfs_amd64.deb
sudo dpkg -i linux-headers-3.2.16-ext73-f1-18.4-k8-ags-cfs_amd64.deb