A Ty znowu o tym adminieDominbik pisze: hah to akurat nie jest wina Linuxa a admina w waszej szanownej firmie. Sztuką jest dobierać oprogramowanie odpowiednie do danej czynności - jeśli jedno gdzieś zawiedzie, dobiera się drugie, co w tym niezgodnego? A wybierać Ubuntu na takie stacje Podejrzewam, że nawet mój desktopowy Debian lub Arch Linux lepiej by się w tym sprawdził.

Nie ja tym rządzę - jest Ubuntu i koniec, jest i po prostu. A że wykręcił numer po aktualizacji - widziałem na forum tematy, że 12.04 padł po aktualizacji, widocznie była wadliwa seria aktualek - i admin za Canonical odpowiadać nie może. Tylko w wydaniu LTS coś takiego - brrr...
ps: windows po aktualkach padał również - pamiętam jak spory czas temu dla XP była aktualizacja, która wywalała po restarcie blue-screen. Tyle, że chyba MS testuje mimo wszystko aktualizacje bardziej niż Canonical. Ja po Ubuntu parę lat temu nauczyłem się jednego - aby po aktualizacjach robić niezwłocznie nawet jeśli nie jest wymagane - restart. Po co? Aby jak najszybciej przekonać się, czy system przeżył aktualizacje