Emerald / Compiz działają tylko w Gnome Classic

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
Awatar użytkownika
Venvaneless
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Emerald / Compiz działają tylko w Gnome Classic

Post autor: Venvaneless »

Jeden problem rozwiązany to pojawia się kolejny...
Dzisiaj próbowałam zainstalować Emerald. Posługiwałam się tą instrukcją: http://abz89.wordpress.com/2011/05/02/h ... ntu-11-04/, żeby uniknąć problemów. Wszystko ładnie jest, ale Emerald działa tylko pod Gnome Classic. Kiedy próbuję zmienić temat, nic się nie dzieje, klikam na fusion icon "Reload Theme" to temat się zmienia, ale prócz otwartych okien znika wszystko i muszę się wylogowywać (po logowaniu znikają tematy(. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak sobie z nim poradzić?

PS. do moderatora: Używałam tego poradnika, ponieważ do swojej wersji nie znalazłam sposobu. Kierowałam się po prostu samym problemem, nie wersją systemu.

Używam Ubuntu 12.04 x64
Ostatnio zmieniony 24 maja 2012, 00:02 przez Venvaneless, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
mati75
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Xfce
Kontakt:

Re: Emerald nie działa

Post autor: mati75 »

Musisz w compiz ustawić domyślny menadżer okien, najlepiej sprawdzić na czym się wyłącza wpisując:

Kod: Zaznacz cały

emerald --replace
Awatar użytkownika
Venvaneless
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: GNOME

Re: Emerald nie działa

Post autor: Venvaneless »

Ustawiłam, ale to nic nie daje. I tak jak mówiłam, w Gnome Classic działa tak jak powinno... W Gnome Shell już nie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”