Instalacja Aiona - Ubuntu 11.04
Instalacja Aiona - Ubuntu 11.04
Witam
Zainstalowałem sobie ostatnio Ubuntu 11.04 Niebiańską Nimfa i chciałem sobie zainstalować Aiona lecz nie mogę sobie z tym poradzić. Mam zainstalowanego wine i PlayOnLinux i nie wiem jak zrobić żeby działał mi ta gra.
W Windowsie robi się to prosto instaluje klienta pokazuje mu ścieżkę do plików z grą i wszystko śmiga.
Tak samo robię w Ubuntu lecz nic się nie włącza. Wine jak i POL mam skonfigurowane tak jak po instalacji.
Mógł by ktoś krok po kroku wytłumaczyć laikowi jak zainstalować gry z Windowsa na Linuksie na przykładzie gry Aion??
Dziękuje bardzo za pomoc i pozdrawiam.
P.S.
Wiem że w internecie jest opisane sposób konfiguracji wine lecz nigdzie nie ma tego przedstawionego na jakieś konkretnym przykładzie.
Mam nadzieje że umieściłem posta w dobrym miejscu.
Zainstalowałem sobie ostatnio Ubuntu 11.04 Niebiańską Nimfa i chciałem sobie zainstalować Aiona lecz nie mogę sobie z tym poradzić. Mam zainstalowanego wine i PlayOnLinux i nie wiem jak zrobić żeby działał mi ta gra.
W Windowsie robi się to prosto instaluje klienta pokazuje mu ścieżkę do plików z grą i wszystko śmiga.
Tak samo robię w Ubuntu lecz nic się nie włącza. Wine jak i POL mam skonfigurowane tak jak po instalacji.
Mógł by ktoś krok po kroku wytłumaczyć laikowi jak zainstalować gry z Windowsa na Linuksie na przykładzie gry Aion??
Dziękuje bardzo za pomoc i pozdrawiam.
P.S.
Wiem że w internecie jest opisane sposób konfiguracji wine lecz nigdzie nie ma tego przedstawionego na jakieś konkretnym przykładzie.
Mam nadzieje że umieściłem posta w dobrym miejscu.
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Instalacja Aiona - Ubuntu 11.04
http://www.google.pl/search?q=aiona+winehq
poszukaj sobie, z tego co wyczytałem nie działa instalacja, trzeba przekopiować zainstalowany folder z windowsa
poszukaj sobie, z tego co wyczytałem nie działa instalacja, trzeba przekopiować zainstalowany folder z windowsa
A jak mam zrobić skrót czy włączyć tą grę?? Nie za bardzo rozumiem i ogarniam jeszcze ubuntu, a no i jak skonfigurować odpowiednio Wine...
Bo Aion odpala z plików *.bin
Bo Aion odpala z plików *.bin
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
Wykonujesz w terminalu:I dla uruchomienia wpisujesz:
Dla wersji EU:
Dla wersji US:
Oczywiście XXX.XXX.XXX.XXX zastępujesz adresem IP serwera.
Kod: Zaznacz cały
winetricks d3dx9 vcrun2005 dotnet20
Dla wersji EU:
wine bin32\aion.bin -ip:XXX.XXX.XXX.XXX -port:2106 -cc:2 -noauthgg -lang:enu -noweb
wine bin32\aion.bin -ip:XXX.XXX.XXX.XXX -port:2106 -cc:1 -noauthgg -lang:enu -noweb
a nie da się tego zrobić inaczej niż za pomocą terminalu?? na yt widziałem filmik jak jakiś koleś włączał go tak jak w MS czyli miał zrobiony skrót i dalej normalnie mu wszystko działało jak by miał Winda bez terminala i wpisywania adresu ip
bo z tego co sie orientuje Aion posiada dwa serwery jeden do logowanie się na konto a drugi serwer to jest z grą
bo z tego co sie orientuje Aion posiada dwa serwery jeden do logowanie się na konto a drugi serwer to jest z grą
- gramfan
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: inny OS
zawsze możesz zrobić z tego aktywator...
Nazwa : Aion
Polecenie: To co podał kolega
Komentarz: Co tam chcesz
Ikonka: Poszukaj ładnej
gnome-desktop-item-edit ~/Pulpit/ --create-new
Polecenie: To co podał kolega
Komentarz: Co tam chcesz
Ikonka: Poszukaj ładnej