1. Gdy zbliżam wskaźnik myszki do krawędzi pulpitu następuje obrót kostki co mi nie odpowiada. Gdzie zmienić żeby kostka 3D pokazywała się po wciśnięciu kółka na myszce? Ustawienia bezpośrednio w KDE, szukałem sporo ale nie dotarłem do jakiejś opcji zależności pulpitu do wskaźnika.
2. Zmieniłem ekran logowania ale niestety jest ciągle taki sam mimo że nawet ten stary usunąłem, da się ustawić inną grafikę?
3. Instalowany motyw ekranu logowania nie znajduje się na liście dodawania go, muszę najpierw ściągnąć przez przeglądarkę i dopiero instalacja, czemu?
4. Zainstalowałem KDE, przy wybieraniu mam Open KDE, i coś z obszarem roboczym (na tym działają efekty graficzne), po co ten pierwszy tryb?
5. Gdzie jest możliwość zmiany wyglądu zegara analogowego i wyglądu monitora systemu?
6. Czy to że mam zdublowane funkcje w menu to przez zainstalowanie kilku środowisk graficznych? Dla przykładu mam 2 monitory systemu (drobna różnice w wyglądzie ale robią to samo) więc czy można zrobić tak aby widniały odpowiednie aplikacje w danym środowisku tzn nie z innych zainstalowanych środowisk? Czy rozwiązaniem jest tylko zostawienie jednego środowiska?
7. Czy Compiz ma jakiś wpływ na efekty które zostały ustawione bezpośrednio w KDE?
8. Czy jest możliwość aby po starcie systemu domyślnie był włączony NumLock?
KDE i konfiguracja
- brezniew
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Fluxbox
- Architektura: x86_64
Re: KDE i konfiguracja
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEM
Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.Tytuł tematu zmienisz edytując pierwszy post
Na Forum panuje zasada:
jeden temat = jeden problem
Zastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomości
W razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.jeden temat = jeden problem
Zastosuj się do tej zasady i opisz w osobnych tematach niezwiązane ze sobą wątki z Twojej wiadomości