Aktualizacja do 11.10 i zniknięcie menu w gnome
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Aktualizacja do 11.10 i zniknięcie menu w gnome
Zaktualizowałem system z wersji 11.04 do 11.10. Unity działa ok, gnome włącza się i pojawia się pasek do zarządzania plikami, brak natomiast paska z menu. Wcześniej miałem gnome 2. Nie wiem co zrobić, żeby ten pasek przywrócić.
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Cinnamon
- Kontakt:
Re: Aktualizacja do 11.10 i zniknięcie menu w gnome
No masz Gnome 3. Uruchamiasz Gnome Classic lub Shell . Classic to jakby Gnome 2 a Shell to w zasadzie nowe środowisko jeżeli chodzi o interfejs. Przyzwyczaj się lub migruj na Xfce/MATE.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Czy to jest tak, że instalując gnome clasic zyskam dodatkową możliwość wyboru przy ekranie logowania, z którego środowiska chce korzystać? Teraz mam 2 możliwości, jedną jest unity, drugą "coś" niedziałające.
Jeśli chcesz jeszcze pokorzystać z wspieranej wersji GNOME2, zainstaluj Ubuntu 10.04.4. Ja cały czas je używam i na razie nie martwię się GNOME-Shell, czy trochę mniej konfigurowalnym GNOME-Classic.
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Jeżeli chcesz wrócić do GNOME2, zainstaluj MATE(fork GNOME2): http://mate-desktop.org