Witam, mam Ubuntu 11.04, zainstalowałem Vidalia 0.2.12 i To 0.2.1.30 - teoretycznie działa (mam zieloną ikonkę w górnym pasku), jednak w Firefox nie ma na dole przycisku włączającego/wyłączającego Tor'a. Po wejściu na witrynę sprawdzającą pokazuje mi moje IP informując, że Tor nie działa. Podczas konfiguracji Firefox'a korzystałem z tego wątku:
http://www.torproject.org/docs/tor-doc-unix.html.pl
niestety po przejściu na kartę "about:config" i wyfiltrowaniu zaproponowanym słowem "referer" nie widzę kluczy extensions.torbuttons.*
Proszę o wsparcie, pozdrawiam.
Tor i Firefox - brak "ikony" włączania/wyłączania
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.04
- Środowisko graficzne: Blackbox
Tor i Firefox - brak "ikony" włączania/wyłączania
Ostatnio zmieniony 29 cze 2012, 17:21 przez yogi009, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 7.04
- Środowisko graficzne: Blackbox
Re: Tor i Firefox - brak "ikony" włączania/wyłączania
Dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: Tor i Firefox - brak "ikony" włączania/wyłączania
Witam serdecznie, podepnę się pod temat. Mam zainstalowaną przeglądarkę Tor, ale jak włączę Vidalia uruchamia się, pokazuję się ikona na górnym pasku (zielona cebulka), ale przeglądarka się nie włącza. Na windowsie zrobiłem to wg opisu ze strony projektu i działa bez za rzutu.Przeglądarka włącza się po uruchomieniu vidalia. Co może być przyczyną, że na ubunciaku nie uruchamia się automatycznie , ewentualnie jak naprawić błąd. Pozdrawiam.