Witam, posiadam kartę graficzną Geforce GT 430. Z uwagi na wydajność pracy wyłączyłem PowerMizer w xorg.conf. Karta podczas pracy na komputerze(Przeglądarka WWW, Rhythmbox, nautilus, ewentualnie libre office, transmission) dochodzi do temperatury 40-44 stopni. W spoczynku 38-40 stopni. Podczas grania maksymalnie do 52 stopni. Czy to są wysokie temperatury dla tej karty?
Z włączony PowerMizer temperatura w spoczynku to od 34 do 36 stopni. Podczas pracy maksymalnie od 36 do 39 stopni, no i granie tak do 52 stopni(bo wskakuje i utrzymuje się na najwyższym levelu PowerMizer, więc temp podczas grania z włączonym/wyłączonym power mizer nie robi różnicy). Niby z włączonym PowerMizer niższe, ale jak przełączy się na najniższy level (z trzech dostępnych), to Mutter dość mocno przycina, z resztą tak samo jak Compiz(Posiadam Fedorę 17 z GNOME 3.4).
Temperatura karty Geforce GT430 w idle i stresie.
-
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
Temperatura karty Geforce GT430 w idle i stresie.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2012, 14:47 przez Savpether, łącznie zmieniany 1 raz.
Open your mind for mental revolution. It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. This is your world. This is our world. The revolution is now.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 11.10
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: Temperatura karty Geforce GT430 w idle i stresie.
Nie masz się co martwić chyba kolego...
Moja NVIDIA QUADRO NVS 440 (karta 128MB obsługująca 4y monitory naraz oparta na dwóch układach NV 43) normalnie w trakcie pracy
chodzi przy 65-67 stopni, tak samo jak i przy grach. Wadą małą tej karty jest to iż mimo że posiada potężny radiator niema własnego
wiatraczka, stąd to wszystko. Ale czytałem na internecie specyfikację tego układu i pisze że taka temperatura jest dla niego w normie.
Zobacz sobie na jakim układzie jest twoja karta, wpisz w google jego nazwę z dopiskiem temperature i będziesz miał jasność:)
Moja NVIDIA QUADRO NVS 440 (karta 128MB obsługująca 4y monitory naraz oparta na dwóch układach NV 43) normalnie w trakcie pracy
chodzi przy 65-67 stopni, tak samo jak i przy grach. Wadą małą tej karty jest to iż mimo że posiada potężny radiator niema własnego
wiatraczka, stąd to wszystko. Ale czytałem na internecie specyfikację tego układu i pisze że taka temperatura jest dla niego w normie.
Zobacz sobie na jakim układzie jest twoja karta, wpisz w google jego nazwę z dopiskiem temperature i będziesz miał jasność:)
Masz mnie, na licencji GPL, kopiuj mnie, przytulaj...ale ŻADNYCH GWARANCJI! xD