[SOLVED] srodowisko graficzne xfce i brak paska z minimalizacja i maksymalizacja oraz zamykaniem okna
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: Xfce
- Architektura: x86_64
[SOLVED] srodowisko graficzne xfce i brak paska z minimalizacja i maksymalizacja oraz zamykaniem okna
srodowisko graficzne xfce i brak paska z minimalizacja i maksymalizacja oraz zamykaniem okna, dodam ze gdy przeloguje sie na fluxboxa to działają te opcje.. prosze o rady jak ponownie przywrócić do używalności xfce
Ostatnio zmieniony 09 lip 2012, 20:00 przez Krakos, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gibki Gibbon
Re: srodowisko graficzne xfce i brak paska z minimalizacja i maksymalizacja oraz zamykaniem okna
Zaloguj się do środowiska xfce4. Wciśnij skrót klawiszowy:
Klepnij komendę:
Potem idź do: Menu Xfce -> Ustawienia -> Menedżer ustawień -> Sesja -> Zapisz sesję. Wyloguj się i sprawdź czy jest OK.
Kod: Zaznacz cały
Alt + F2
xfwm4
-
- Sędziwy Jeż
Re: srodowisko graficzne xfce i brak paska z minimalizacja i maksymalizacja oraz zamykaniem okna
o super dzięki!
zadziałało nawet bez zapisywania sesji.
Nie zapisałem sesji, poniewaz w miejsce menadżera ustawień mam "menadżer ustawień CompizConfig"
dziękuje za pomoc:)
zadziałało nawet bez zapisywania sesji.
Nie zapisałem sesji, poniewaz w miejsce menadżera ustawień mam "menadżer ustawień CompizConfig"
dziękuje za pomoc:)
-
- Gibki Gibbon
Re: [SOLVED] srodowisko graficzne xfce i brak paska z minimalizacja i maksymalizacja oraz zamykaniem okna
To są ostatnie "przypadki" z sida i testinga. w razie braku obsługi pulpitu może się jeszcze przydać komenda:
xfdesktop
-
- Sędziwy Jeż
Re: [SOLVED] srodowisko graficzne xfce i brak paska z minimalizacja i maksymalizacja oraz zamykaniem okna
ale troche dziwne że tak samo z siebie wywaliło to.