nabyłem niedawno bardzo zaawansowany technologicznie, elegancki oraz cechujący się wysoką jakością obrazu monitor o przekątnej ekranu równej 27". Wraz z nowym nabytkiem pojawiły się u mnie na nowo chęci, by rozegrać kilka kampanii w ulubionych grach strategicznych oraz zabić parę setek Zombie. W związku z tym odkurzyłem moją kartę graficzną tj. Asus Radeon 4850 hd 1 GB, podłączyłem ją do płyty głównej, korzystając z adaptera DVI -> VGA zainstalowałem nowy monitor i uruchomiłem komputer. Tutaj pojawiły się problemy związane z Unity. Kiedy na ekranie logowania wybiorę Unity pojawia mi się pulpit z tapetą i ikonkami folderów, które tam przechowuję. Nie pojawiają mi się natomiast panel górny oraz pasek boczny z aktywatorami. Poradziłem sobie z problemem połowicznie, gdyż uruchamiam system z Unity 2d. Poszukuję zatem użytkownika, który poradził sobie w swoim życiu z taką dolegliwością lub po prostu wie jak ten błąd usunąć. Dodam jeszcze, że panele i paski potrafią znikać również na Unity 2d, ale dzieję się to bardzo sporadycznie.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc i porady.
Br,
Bartek