Nagła zmiana wyglądu motywu Ambiance.
Nagła zmiana wyglądu motywu Ambiance.
Zawsze używałem motywu Ambiance (domyślny motyw), ale dzisiaj po włączeniu komputera wygląd pasków okienek się zmienił i wygląda to tak:
http://img32.imageshack.us/img32/5372/11611931.png
Ustawionym motywem nadal jest Ambiance. Jak wrócić do poprzedniego wyglądu?
http://img32.imageshack.us/img32/5372/11611931.png
Ustawionym motywem nadal jest Ambiance. Jak wrócić do poprzedniego wyglądu?
- qnebra
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: Nagła zmiana wyglądu motywu Ambiance.
Włącz Ubuntu Tweak i w zakładce "Usprawnienia" wybierz "Styl". Coś będzie w Window theme zmienione. Zmień na Ambiance.
laptop: Lenovo G565/ CPU: AMD Athlon II P 340/ RAM: 4GB/ GPU: AMD Radeon Mobility 5470
Okazało się że był jakiś problem z plikiem .png zawierającym ikonę krzyżyka do wyłączania okien. Dziwne, bo nigdy tam nic nie zmieniałem. Podmieniłem ten plik na taki krzyżyk w stanie podświetlonym (ta wersja która jest pokazywana po najechaniu na krzyżyk kursorem) i jakoś działa, tylko cały czas jest podświetlony.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Architektura: x86
Hey mam tak samo, już trzeci raz
((((
Za każdym razem musiałem przeinstalowywać system, żeby powrócić do oryginalnego motywu (bezsens)
możesz napisać dokładniej nazwę tego pliku, który podmieniłeś?

Za każdym razem musiałem przeinstalowywać system, żeby powrócić do oryginalnego motywu (bezsens)
możesz napisać dokładniej nazwę tego pliku, który podmieniłeś?
Wpisz w terminalu gksudo nautilus. w /usr/share/themes/Ambiance są dwa foldery z tymi ikonkami: untity i metacity-1. W moim przypadku były problemy z dwoma plikami, a rozpoznałem je po tym że oknie folderu nie wyświetlały się ich miniaturki (po otwarciu pliku działały normalnie). U mnie były to close.png i close_focused_normal.png . Podmieniłem je na inne, działające ikony z tego folderu i działa.
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Architektura: x86
DZIAŁA - wielkie dzięki, oszczędziłeś mi kilkanaście godzin życia w roku
)))