przycina filmy w VLC

Grafika, film, dźwięk.
johnrambo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 11.04
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

przycina filmy w VLC

Post autor: johnrambo »

Witam,

Chciałbym zaznaczyć, że jestem nowym użytkownikiem.
:confused: :confused:
Mam problem z odtwarzaniem filmów w VLC- wygląda to w ten sposób, że podczas oglądania filmów co pewien czas przycina się obraz oraz dźwięk. Jeśli oglądam film w większej rozdzielczości analogicznie czas przycięcia również się wydłuża.

Mam również problem z filmami na yt- Gdy chce oglądać filmy w max dostępnej rozdzielczości na fullscreen po pewnym czasie również dochodzi do identycznego zacięcia się filmu z tym, że przeglądarka permanentnie się zawiesza. ( Przyśpieszenie sprzętowe mam odznaczone) - przeglądarka to firefox

Proszę o pomoc
Awatar użytkownika
michas2224
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity

Re: przycina filmy w VLC

Post autor: michas2224 »

Witaj, myślę że powinieneś napisać specyfikacje swojego sprzętu to by pomogło. Zainstalowane są sterowniki do karty graficznej?? jeśli tak to może powinieneś zainstalować inne(nowsze albo starsze) . Może powinieś spróbować takiego triki: Włączyć CompizConfig
Ogólne>Composite> Tam gdzie masz Wykryj częstotliwość odświeżania - odznaczyć, Ogólne>OpenGL Odznaczyć synchronizacja z Vblank
johnrambo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Mój sprzęt to: intel core 2 duo 2,53 4gb ramu, nvidia 9800gt. MOje zainstalowane stery od gfx to nvidi current. Rzeczy, które mi poradziłeś zostały już wykonane wcześniej. Tak więc może jakięś pomysły.
pozdro
Awatar użytkownika
michas2224
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

No to sprzęt dobry... Możesz także spróbować w opcjach nvidia>OpenGl Settings> odznaczyć allow flliping. Ja również bym spróbował w opcjach gruba dopisać nomodeset. Może to problem z gnome-screensaver?? może musisz zainstalować xscreensaver??. Takie rzeczy są trudne do zdiagnozowania wymagają czasu, niekiedy włączenie lub wyłączenie błachej opcji powoduje poprawę sytuacji. A i powiec i czemu niemasz włączonego przyspieszenia sprzętowego? Przyspieszenie sprzętowe sprawdzasz

Kod: Zaznacz cały

glxinfo | grep direct
Życzę powodzenia:)
johnrambo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Mam wyłączone przyspieszenie sprzętowe ponieważ wyczytałem gdzieś na forum, że niby to ma poprawić moją sytuacje jeżeli chodzi o filmy w przeglądarce.

Zrobiłem wszystko co napisałeś no i niestety dalej jest źle:/
Awatar użytkownika
michas2224
Wytworny Kaczor
Wytworny Kaczor

Mylisz pojęcia.. Przyspieszenie sprzętowe pewnie wyłączyłeś we Flashu, a mi chodzi o direct rendering. Masz w64codecs?
Szkoda że ci nie mogę pomóc ale nie mam pomysłów, mam nadzieje że jakiś użytkownik z odpowiednią wiedzą zajmie się twoim problemem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”