Czy to się dzieje tylko u mnie, czy ktoś tez ma takie problemy? Da się zrobić coś, żeby flash nie wysypywał się po każdej aktualizacji?

...to jest pełna nazwa katalogu , możesz rozpakować gdzie chcesz , standardowo siedzi w "/opt"Reikgao pisze:Ups, sorry, wersja oczywiście 11.10
Rozpakować do "/opt" czyli..... podaj pełną nazwę katalogu.
To jest archiwum. Coś jak rar. Dwa razy klikniesz i rozpakowujesz gdzie chcesz.Reikgao pisze:Nie ma go w "/opt" jest w "pobrane" jako tar.bz2. Jak to teraz ugryźć?
...dokładnie , czytaj z zrozumieniem ,pisałem pobierz i rozpakuj do...majsza pisze:To jest archiwum. Coś jak rar. Dwa razy klikniesz i rozpakowujesz gdzie chcesz.Reikgao pisze:Nie ma go w "/opt" jest w "pobrane" jako tar.bz2. Jak to teraz ugryźć?
Kod: Zaznacz cały
/usr/share/applications
[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Name=Firefox
Exec=/opt/firefox/firefox
Terminal=false
Type=Application
Icon=firefox
Categories=Network;WebBrowser;
OnlyShowIn=XFCE;
Ubuntu tak ma, u mnie rzadko kiedy po aktualizacji podnosił się bez problemów. Po przesiadce na Fedorę problem z aktualizacjami przestał istnieć.Reikgao pisze:Czy to już taki urok ubuntu, czy w Cannonical nie wiedzą o takich szopkach?
sudo apt-get install --reinstall flashplugin-nonfree
apt-cache policy flashplugin-nonfree
Ten komunikat nie ma nic wspólnego z twoim Flashem , to są ustawienia forum, które nie pozwalają na umieszczanie w postach elementów we flashu, czyli korzystanie z tagu [flash].Reikgao pisze:[flash] jest wyłączony
Zanim zaczniesz jeździć po Ff, flashu, repozytoriach i po Ubuntu jak po burej suce, NAJPIERW wywal pluginy i zainstaluj powoli po jednym od nowa, na 99% KTÓRYŚ Z NICH JEST WINNY.Reikgao pisze:Niemal po każdej aktualizacji przeglądarka FF się wysypuje!!! Za każdym razem pada flash??? co jest? Co jest w tych aktualizacjach że po instalacji zawsze coś się wywala??? Wchodzę na stronę banku, wywalony plug-in, nie mogę wykonać dyspozycji. Siedzę ze trzy godziny i ponownie staram się go zainstalować, filmiki na yt nie działają, kopanie się przez flasha. Czy to już taki urok ubuntu, czy w Cannonical nie wiedzą o takich szopkach? Najgorsze że tak się dzieje za KAŻDYM razem. Chyba wreszcie usunę te pokręcone repozytoria.
Czy to się dzieje tylko u mnie, czy ktoś tez ma takie problemy? Da się zrobić coś, żeby flash nie wysypywał się po każdej aktualizacji?![]()
![]()
To jest odpowiedź, teraz wskaż mi łaskawie na jakie pytanie (bo Reikgao pisał aktualizacji Ff a aktualizacji wersji systemu)?soulreaver1 pisze:Ubuntu tak ma, u mnie rzadko kiedy po aktualizacji podnosił się bez problemów. Po przesiadce na Fedorę problem z aktualizacjami przestał istnieć.Reikgao pisze:Czy to już taki urok ubuntu, czy w Cannonical nie wiedzą o takich szopkach?
Jeżeli przetłumaczysz to na polski to z chęcią odpowiem.ffatman pisze: To jest odpowiedź, teraz wskaż mi łaskawie na jakie pytanie (bo Reikgao pisał aktualizacji Ff a aktualizacji wersji systemu)?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości