Natomiast Ubuntu widzi to całkiem inaczej Gpart:

Instalator:

Ale po zamontowaniu wszystkich partycji widzi sie je normalnie w exploratorze, ale w instalatorze i gpart pozostaje bez zmian

Dlaczego tak się dzieje i jak to naprawic?
Ale nigdy wcześniej nie miał problemu z NTFS. Dzieliłem partycje w Windowsie, odpalałem instalator, Ubuntu widział to dokładnie tak jak zrobiłem, instalowałem i gra. Skoro to najnowsza dystrybucja to czemu ma problem z rzeczami z którymi poprzednie nie miały? (Przyznaje wszystkie poprzednie instalowałem ze strony ubuntu.pl, teraz pierwszy raz z ubuntu.com) Coś mi tu nie gra. No i wykrzyknik przy C:/... Przecież partycja działa poprawnie, ba nawet ostatnio przeprowadziłem kompletne badanie wraz z naprawą.qnebra pisze:Windows nie rozpoznaje poprawnie partycji linuksowych, a z kolei linux poprawnie rozpoznaje partycje windowsowe. Tyle w temacie. Było by naprawione gdyby MS dodał do swojego systemu obsługę ext4 i innych linuksowych systemów plików.
To w niczym nie pomoże.arthulus pisze:Z LiveCD sformatuj jeszcze raz w gparted tą partycje 14GB na ReiserFS i zrób screna gparted
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 21 gości