Tworzenie Menu DVD, program lub zalecenia
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Tworzenie Menu DVD, program lub zalecenia
Witajcie forumowicze. Jest to mój pierwszy post, więc szefostwo proszę o ewentualne wskazówki korekty. Moja prośba będzie chyba dla was łatwa. Otóż poszukuje programu który pozwoliłby mi na stworzenie menu DVD. Chodzi mi o to że ma kilka filmów które chciałbym zgrać na płytkę tyle że chciałbym aby po włożeniu do odtwarzacza wyskakiwało graficzne menu wyboru konkretnego filmu. Najlepiej jakby zapisywało w formacie który odtwarza każdy odtwarzacz. Jeśli moje wymagania są zbyt wygórowane to dajcie jakąś alternatywe. Na Windzie nie miałem problemu ale przesiadłem się nie dawno na netbooku na którym dużo pracuje na na ubuntu 11.04 (nie żałuje nic a nic) a na PC Mandrive Xtreme 4.0. Super systemy tylko potrzebuje czasu by znaleźć programy alternatywne. Proszę o szybką odpowiedź ewentualnie jakieś zalecenia. Pozdrawiam 

- Shimmy
- Zakręcona Traszka
- Wersja Ubuntu: 16.04
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Tworzenie Menu DVD, program lub zalecenia
Korzystałem kiedyś z DeVeDe i Bombono, nie jestem pewien czy są jeszcze w repo, poszukaj.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
A jest w nich opcja stworzenia graficznego menu.? Tak jak np DVDstyler pod Winde
-- 1 lis 2012, o 18:01 --
Znalazłem DVDstyler pod Ubuntu ale nie daje się zainstalować
-- 1 lis 2012, o 18:01 --
Znalazłem DVDstyler pod Ubuntu ale nie daje się zainstalować
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
Tak, w Bombono jest.
A co do tego DVDstyler, pokaz wyciag z terminala, powiedz skąd i jak instalujesz itd. Wróżek tutaj nie ma.
A co do tego DVDstyler, pokaz wyciag z terminala, powiedz skąd i jak instalujesz itd. Wróżek tutaj nie ma.
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
Jakaś podpowiedź jak to zrobić.?
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Unity
A gdzie znalazłeś ten program? Bo przecież jest w domyślnych repozytoriach, więc wystarczy zainstalować poprzez COU lub Synaptic, lub za pośrednictwem terminala: Raczej nie powinno być żadnych przygód po drodze.
-- 02 lis 2012 14:31 --
A tak przy okazji - 11.04 utraciło już wsparcie, więc rozważ aktualizację do przynajmniej 12.04 (z doinstalowaniem gnome-session-fallback, skoro wolisz Gnome).
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get install dvdstyler
-- 02 lis 2012 14:31 --
A tak przy okazji - 11.04 utraciło już wsparcie, więc rozważ aktualizację do przynajmniej 12.04 (z doinstalowaniem gnome-session-fallback, skoro wolisz Gnome).
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
próbowałem przez COU. rozważałem nawet do 12.10 i nie robi mi różnicy środowisko graficzne, narazie i tak musze zrobić formata i raz jeszcze pieprznąć 10.10 (tylko to mam na płycie i zawsze zaczynam od tego) bo narobiłem mnóstwo patrycji i nie mam miejsca na dysku.
-- 2 lis 2012, o 23:30 --
DVDstyler zainstalowane;p
-- 2 lis 2012, o 23:30 --
DVDstyler zainstalowane;p
- Shimmy
- Zakręcona Traszka
10.10 nie jest już wspieranie i repozytoria nie działają, nic wiec dziwnego. Pozostaje Ci obecnie 12.04 bądź 10.4.1 (ale te 10.4.1 tez nie na dlugo, w kwietniu koniec wsparcia).
-
- Piegowaty Guziec
- Kontakt:
wiem. tylko startuje z 10.10 i upgradeuje od razu,bo 10.10 mam na płycie, nie no jak porobie z patrycjami to będe regularnie upgradował.