Tak jak w temacie, kiedy uruchamiam coś z opcją fullscreen, chodzi tutaj głownie o gry z wine, np. counter strike. Nie mam pojęcia dlaczego pasek unity jest zawsze widoczny, chociaz jest niedostępny nie moge najechać na niego myszką. Po prostu jest pokazany przez co ucina mi część "obszaru widoczności" w grach.
Nie dzieje się to tylko w tym przypadku, praktycznie we wszystkim co ma opcje fullscreen, prócz VLC.
pozdrawiam
seav
[Unity] Widoczny pasek boczny przy fullscreenie.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: [Unity] Widoczny pasek boczny przy fullscreenie.
Spróbuj zrobić, coś aby wywołać interfejs np. zmień głośność, albo jasność. Czasami pomaga. 

-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Architektura: x86_64
ok zażegnałem problem chwilowo.
Grafika -> Pozwól menadzerowi okien zarządzać oknami & Pozwól menadzerowi okien dekorować okna
Zaznaczone.
Następnie w CS`a przez Wine trzeba odpalić 2 razy. Po 1 razie wywalą się Unity po drugim razie CS uruchomi się na fullscreenie. Niestety po zamknięciu CS`a Unity dalej beda wywalone i trzeba :
taki jest moj sposób, jak ktoś ma alternatywę chętnie wypróbuje 
Pozdrawiam
seav.
Kod: Zaznacz cały
winecfg
Zaznaczone.
Następnie w CS`a przez Wine trzeba odpalić 2 razy. Po 1 razie wywalą się Unity po drugim razie CS uruchomi się na fullscreenie. Niestety po zamknięciu CS`a Unity dalej beda wywalone i trzeba :
Kod: Zaznacz cały
sudo reboot

Pozdrawiam
seav.
- Rafskix
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Można spróbować ustawienia systemu/wygląd/zachowanie i włączyć automatyczne ukrywanie panelu uruchamiania.