bardzo długo z nich korzystałem (zwłaszcza win7), teraz mam jeden czyli ubuntu. Widocznie musi mieć co mnie tak do niego przyciąga

Koń zaprzęgnięty do fury też nie zwraca uwagi, co ciągnie, co jest na wozie i kto mówi: wio myszataraawek pisze: To tak, jakbym nazwał np. moje koleżanki z pracy debilkami, bo nie mają nawet pojęcia, że pracują w windowsie w robocie - bo pracują, ale one o tym nie wiedzą. Obsługują jakieś tam programy schematycznie, całkiem dobrze, ale co oznacza słowo: windows? - nigdy ich to nie zainteresuje ('..to chyba jakiś program..?";)). Chyba mają inne zainteresowania, dzieci wychować, książkę po robocie poczytać w wolnym czasie, niektóre coś nawet malują na płótnie, a ogólnie to one mają na nazwisko: Kowalska;-))
Mam nadzieję że krótszy,światełkiem w tunelu jest Steam.Jeśli pomoże on w popularyzacji Linuksa, to problemy ze sterownikami o których piszemy przestaną istnieć.Osobiście na grach mi nie zależy (gram na konsolach),ale widzę w tym szansę dla tego systemu.Niestety, ale jeszcze przez dłuższy, czy krótszy, czas Linuks będzie ignorowany przez producentów i to jest fakt.]
Śmiem twierdzić, że całość jednak nie stoi w miejscu. Ba, nawet nieźle zapiernicza, bo jak inaczej określić oprogramowanie, które (wg różnych szacunków) może napędzać ok.15% światowej elektroniki? Od pralek po superkomputerypppp pisze:Znam licencję i wiem co można robić. Więc niech każdy opiekuje się swoją dystrybucją, a całość stoi w miejscu jak teraz.
Ale Linux nie jest scentralizowany a obsługa sprzętu różni się między dystrybucjami... Ciężko tak po prostu zrobić listęChris1507 pisze:Funnykris, dlatego świetnym rozwiązaniem byłaby wielka baza sprzętu w Internecie, gdzie można by było wrzucić urządzenie i na której wersji jądra działa albo czy w ogóle nie działa.
Przecież takie strony istnieją. Co prawda nie jest to jedna wielka baza, ale rozproszenie to specyfika Linuksa w ogóle.Chris1507 pisze:Funnykris, dlatego świetnym rozwiązaniem byłaby wielka baza sprzętu w Internecie, gdzie można by było wrzucić urządzenie i na której wersji jądra działa albo czy w ogóle nie działa.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości