Zmniejsz (wydziel) partycje na której egzystuje zainstalowany Windows, zwykle na końcu dysku, i tam zainstaluj Ubuntu. Recovery nadal będziesz miał dostępne.PioreQ pisze:WitamChodzi mi o to, że posiadam Windows orginalnego na partycji recovery .. i chodzi o instalcje ubuntu tak bym dalej mógł windę "recoverować" z tej właśnie partycji
Mnie zawsze po zakupie wkurzają te ukryte partycje, więc robię bakup licencji OEM Windowsa (certyfikat) i klucza, żeby móc przywrócić i formatuję cały dysk. Potem robię partycje jakie chcę i instaluję systemy jakie chcę. Zawsze mogą się pojawić problemy np. nie działające klawisze czy skróty do uruchamiania recovery.PioreQ pisze:to akurat nie problemposiadam 2 partycję przecież
A recovery jest oddzielna 15 gb bodajże
Czy bez problemu będę miał dostęp do Recovery w takim wypadku ?
Hmm.. bakup licencji OEM Windows?? Mógłbyś to przybliżyć ?:>luk1don pisze:Mnie zawsze po zakupie wkurzają te ukryte partycje, więc robię bakup licencji OEM Windowsa (certyfikat) i klucza, żeby móc przywrócić i formatuję cały dysk. Potem robię partycje jakie chcę i instaluję systemy jakie chcę. Zawsze mogą się pojawić problemy np. nie działające klawisze czy skróty do uruchamiania recovery.PioreQ pisze:to akurat nie problemposiadam 2 partycję przecież
HeHe ten klucz pod spodem, co juz się prawie wytarł? to pic na wodęPioreQ pisze:Hmm.. bakup licencji OEM Windows?? Mógłbyś to przybliżyć ?:>luk1don pisze:Mnie zawsze po zakupie wkurzają te ukryte partycje, więc robię bakup licencji OEM Windowsa (certyfikat) i klucza, żeby móc przywrócić i formatuję cały dysk. Potem robię partycje jakie chcę i instaluję systemy jakie chcę. Zawsze mogą się pojawić problemy np. nie działające klawisze czy skróty do uruchamiania recovery.PioreQ pisze:to akurat nie problemposiadam 2 partycję przecież
A nie wystarczy w sumie wpisać po prostu w piracką kopię naszego klucza który mam pod spodem ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości