Witam.
Proszę o wybaczenie, że drugi raz ten sam temat (liczę, że w tym dziale mi ktoś pomoże)
Proszę o pomoc, bo mam problem.
Od dziś postanowiłem się pobawić XBMC 11.10 UBUNTU i mam problem z wyświetleniem obrazu na telewizorze.
Wchodzę w ustawienia X Server Display - mam kartę NVIDIA i zamiast monitora oraz telewizora mam komunikat:
Unable to load X Server Display Configuration page:
nvidia-settings currently does not support scanout screens (0) that have dynamic twinview disabled.
Bardzo proszę o pomoc jak to odblokować, bo czytam i patrzę, ale nic konkretnego nie wpadło mi w oczy, aby sobie samemu z tym poradzić (może szukam nie tak jak powinienem, ale...)
Z góry bardzo dziękuję!
Jak przekazać obraz z komp. do TV - ubuntu [proszę o pomoc]
Jak przekazać obraz z komp. do TV - ubuntu [proszę o pomoc]
Ostatnio zmieniony 01 gru 2012, 17:27 przez gothic77, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: twinview disabled [proszę o pomoc]
Dział nie ma znaczenia.gothic77 pisze: (liczę, że w tym dziale mi ktoś pomoże)
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Polecam: http://rtfm.killfile.pl/#tematy
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Re: twinview disabled [proszę o pomoc]
Na to wychodzi, że nie ma dział nic do tego, ale nie chce mi się wierzyć, że tylko Ja mam taki problem, aby udostępnić obraz na telewizor z komputera?