Usunięte ubuntu po naprawie windows 8

Jeśli już na pewno nie da się umieścić posta wyżej.
faraday90
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Usunięte ubuntu po naprawie windows 8

Post autor: faraday90 »

Witam.
Pół roku temu, jako nieszczęśliwy użytkownik windows'a 8, postanowiłem zainstalować Ubuntu 12.10 za pomocą Wubi. Win8 użytkowałem tylko raz na jakiś czas a później wcale ponieważ podczas ładowania wyskakiwał BSOD. Przedwczoraj postanowiłem przywrócić win8 do życia za pomocą wbudowanych narzędzi ("napraw komputer"). Ponieważ "checkdiski" i inne, nie dawały pozytywnego rezultatu, zdecydowałem się na użycie innowacyjnego i jak się okazało niedorobionego narzędzia pt. Refresh you PC. Usunęło ono wszystkie zainstalowane dotąd programy i jak się okazało - prawdopodobnie również wirtualną partycje Ubuntu. Plik C:\ubuntu\disks\root.disk ma rozmiar 0 kb. Po dodaniu wpisu do bootloadera, pokazuje się tylko znak zachęty "GRUB>". Czy ktoś wie jak to się stało i jak można przynajmniej odzyskać część danych?

P.S. Walczę teraz z Ontrack Easy Recovery lecz bez skutków; muszę chyba znać jakąś sygnaturę rozszerzenia .disk (??).
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ostatnia deska ratunku”