WCIT-12 Co sądzicie!!!

Forumowy magiel: pogaduchy o wszystkim i o niczym.
Awatar użytkownika
Ilfirin0910
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

WCIT-12 Co sądzicie!!!

Post autor: Ilfirin0910 »

Co sądzicie o zmianach które chcą nałożyć na nasz kochany wolny internet?

Bo ja uważam że z jednej strony przydały by się regulacje które zmniejszyły by cenzurę internetu w krajach gdzie wolność słowa nie istnieje oraz ograniczyć wielkości reklam na stronach bo nie kiedy przeginają z reklamami na cały ekran zamiast jakiś baner po bokach.

A odnosząc się do artykułu z czytelni http://czytelnia.ubuntu.pl/index.php/20 ... d-wcit-12/

To się zastanawiam czy tam przypadkiem nie obradują ci od ACTA :twisted:

Mam nadzieje że to wyjdzie na dobre a nie na złem. Mam co do tego mieszane uczucia. A wy?
Awatar użytkownika
Dwimenor
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 13.10

Re: WCIT-12 Co sądzicie!!!

Post autor: Dwimenor »

Bo ja uważam że z jednej strony przydały by się regulacje które zmniejszyły by cenzurę internetu w krajach gdzie wolność słowa nie istnieje
Takie rzeczy robi się znosząc regulacje, nie tworząc nowe.
oraz ograniczyć wielkości reklam na stronach bo nie kiedy przeginają z reklamami na cały ekran zamiast jakiś baner po bokach.
Czemu? Każdy sobie rzepkę skrobie. Póki ISP albo pośrednicy nie dorzucają reklam do strumieni http to nie ma problemu. jeżeli jakiś portal za dużo reklam ci wrzuca to:
a) Adblock
b) głosujesz nogami i nie korzystasz

Im mniej regulacji tym lepiej. Ale bez przeginania w drugą stronę. Mniej nie znaczy wcale.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
Awatar użytkownika
Ilfirin0910
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity

Post autor: Ilfirin0910 »

To skoro niema regulacji to skąd ta cenzura w chinach czy podobnych krajach (w sensie ustroju politycznego). Używam Adblock choć niektórych z mojego otoczenia musiałem uświadamiać że istniej możliwość blokady reklam.

Szkoda że nie ma takiej wtyczki w telewizorach ze pomijają reklamy i dają dalszą część programu.(wiem że niema takich możliwości technicznych) Ale pomarzyć zawsze można.
Im mniej regulacji tym lepiej. Ale bez przeginania w drugą stronę. Mniej nie znaczy wcale.
Z tym się z tobą zgadzam.
Awatar użytkownika
Dwimenor
Przebojowy Jelonek
Przebojowy Jelonek
Wersja Ubuntu: 13.10

Post autor: Dwimenor »

Chiny mają ile? Cztery? przyłącza do globalnej sieci. Łatwo filtrować cały ruch przychodzący i wychodzący. Nie bez kozery mówi się "Wielki Chiński Firewall".
A co do braku regulacji - kto im zabroni? To nie Iran czy inne małe państewko, które można postraszyć sankcjami za łamanie praw człowieka.
Poniższe zdanie jest fałszywe.
Powyższe zdanie jest prawdziwe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pogaduchy”