Witam!
Mam drukarkę HP F4500 kupioną ze dwa latka temu.
Sprzęt działał bez zarzutu, aż tu nagle przestał
drukować.
Drukarka jest widoczna w systemie;
gdy klikam polecenie drukowania to
oczywiście reaguje i zaczyna zachowywać się tak
jakby drukowała
ale niestety wypuszcza białą kartkę.
Sprawdzałem na W7 i jest tak samo.
Do tej pory było tak, że gdy uzupełniłem kardridż
drukarka drukowała coraz bardziej blado
aż w końcu przestawała drukować.
Teraz natomiast przestały pojawiać się wydruki z dnia na dzień.
Mam nadzieję, że skończył się tylko tusz (chociaż nigdy wcześniej
nie kończył się tak "nagle").
Jak można sprowadzić czy wina leży po stronie drukarki
czy może kartridży.
Mój system operacyjny to Ubuntu 11.10.
Pozdrawiam!
Drukarka HP F4500 nagle przestała drukować
-
- Przyjaciel
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: Inne
- Architektura: x86_64
Re: Drukarka nagle przestała drukować
Zamiast pisać "wierszem" i wstawiać załamanie linii, pomyśl nad wstawieniem znaków interpunkcyjnych i/lub po prostu użyj "spacji" w odpowiednim miejscu.
Skoro nie działa na jednym systemie i nie działa na "jedynym słusznym" systemie, to diagnoza wstępna raczej jest jedna - twoja drukarka odmawia już posłuszeństwa. Dla pewności, sprawdziłbym jeszcze na innym komputerze.
Być może szczegół, ale dużo przyjemniej się to czyta i nikt więcej nie będzie (raczej) Ci zwracał uwagiLUKER pisze: Sprzęt działał bez zarzutu, aż tu nagle przestał drukować. Drukarka jest widoczna w systemie, gdy klikam polecenie drukowania to oczywiście reaguje i zaczyna zachowywać się tak, jakby drukowała, ale niestety wypuszcza białą kartkę. Sprawdzałem na W7 i jest tak samo. Do tej pory było tak, że gdy uzupełniłem kartridż, drukarka drukowała coraz bardziej blado, aż w końcu przestawała drukować. Teraz natomiast przestały pojawiać się wydruki z dnia na dzień. Mam nadzieję, że skończył się tylko tusz (chociaż nigdy wcześniej nie kończył się tak "nagle"). Jak można sprowadzić czy wina leży po stronie drukarki, czy może kartridży.
Mój system operacyjny to Ubuntu 11.10.
Pozdrawiam!

Skoro nie działa na jednym systemie i nie działa na "jedynym słusznym" systemie, to diagnoza wstępna raczej jest jedna - twoja drukarka odmawia już posłuszeństwa. Dla pewności, sprawdziłbym jeszcze na innym komputerze.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
- LUKER
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 22.04
- Środowisko graficzne: GNOME
Re: Drukarka HP F4500 nagle przestała drukować
Co do sposobu pisania to obiecuję poprawę. 
Zaś co się tyczy drukarki, to pomyślałem, że jest może jakiś sposób na sprawdzenie poprawności funkcjonowania kartridży.
Nie bardzo mi się chce wozić ją do jakiejś naprawy.
A jeśli faktycznie już kona to trzeba pewnie rozglądać się za kolejną ...

Zaś co się tyczy drukarki, to pomyślałem, że jest może jakiś sposób na sprawdzenie poprawności funkcjonowania kartridży.
Nie bardzo mi się chce wozić ją do jakiejś naprawy.
A jeśli faktycznie już kona to trzeba pewnie rozglądać się za kolejną ...
- gesio
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: inny OS
- Środowisko graficzne: GNOME
- Kontakt:
Re: Drukarka HP F4500 nagle przestała drukować
Witam.
Ja jednak proponowałbym w pierwszej kolejności dać drukarce nowe, ORYGINALNE kartridże. Z twojego opisu wynika, że właśnie one są do wymiany. Starych nie da się, niestety, uzupełniać w nieskończoność.
Ja jednak proponowałbym w pierwszej kolejności dać drukarce nowe, ORYGINALNE kartridże. Z twojego opisu wynika, że właśnie one są do wymiany. Starych nie da się, niestety, uzupełniać w nieskończoność.