Witam,
mam pewien problem. Po instalacja Ubuntu 12.10 instalowałem sterowniki do karty graficznej (Nvidia GeForce GT 525M, zintegrowana Intela) najpierw robiłem polecenia w terminalu, potem z menadzera aktualizacja zainstalowałem aktualizacje do sterowników; po restarcie komputera po zalogowaniu zniknęły: pasek Unity oraz pasek u góry (tam gdzie było maksymalizacja, minimalizacja itp.) Po zalogowaniu jest tylko tapeta i ikony, które są na pulpicie, nie mogę bez użycia przycisku w komputerze wyłączyć komputer. PPM działa i wyświetlają się tam opcje typu utwórz nowy plik/katalog, tło pulpitu. Nie mam pojęcia co zrobić, nie jestem zbyt ogarnięty z Linuxem, walczyłem długo z instalacją sterowników, a tu takie coś... liczę na pomoc. Z góry dziękuję
Instalacja sterowników kart graficznych, brak paska - Ubuntu 12.10
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 10.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
Re: Instalacja sterowników kart graficznych, brak paska - Ubuntu 12.10
Cześć,
miałem kiedyś taki problem. Co prawda nie na GeForce ale na Radeon. Może nie wiele wniosę, ale przynajmniej spróbuję pomóc:)
Spróbuj zrobić aktualizację systemu:
Instalowałeś sterowniki z repozytorium czy ze strony producenta? Z tego co mi się wydaje te w repo są najbezpieczniejsze.
Czy próbowałeś się posłużyć może takim poradnikiem:
http://www.ubuntu-pomoc.org/ubuntu-11-1 ... ozytorium/
Pod PPM powinieneś mieć terminal także - uruchom w terminalu albo coś podobnego;)
miałem kiedyś taki problem. Co prawda nie na GeForce ale na Radeon. Może nie wiele wniosę, ale przynajmniej spróbuję pomóc:)
Spróbuj zrobić aktualizację systemu:
Kod: Zaznacz cały
sudo apt-get update
Czy próbowałeś się posłużyć może takim poradnikiem:
http://www.ubuntu-pomoc.org/ubuntu-11-1 ... ozytorium/
Pod PPM powinieneś mieć terminal także - uruchom w terminalu albo coś podobnego;)
Ostatnio zmieniony 28 gru 2012, 13:42 przez Matush, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 13.04
- Środowisko graficzne: Unity
- Architektura: x86_64
kombinowałem co napisałes i pare innych sposobów i nic... nie mam pomysłu co teraz zrobić, nie da się cofnąć tej instalacji sterowników?, pomocy... jestem bezradny
instalowałem ze strony producenta
instalowałem ze strony producenta
-
- Gibki Gibbon
Dopóki nie napiszesz co dokładnie robiłeś, to nie damy rady zgadnąć. Jakie sterowniki instalowałeś, skąd, przy pomocy jakiego nieradnika?Po instalacja Ubuntu 12.10 instalowałem sterowniki do karty graficznej (Nvidia GeForce GT 525M, zintegrowana Intela) najpierw robiłem polecenia w terminalu, potem z menadzera aktualizacja zainstalowałem aktualizacje do sterowników;
Matush
Czy tam nie brakuje drugiej części polecenia? To co podałeś odświeży tylko spis paczek z repozytoriów.Spróbuj zrobić aktualizację systemu: