brak paska menu , ogółem mówiąc brak pasków na ekranie po zalogowaniu.
brak paska menu , ogółem mówiąc brak pasków na ekranie po zalogowaniu.
Witam . Aktualizowalem sobie teraz sterowniki nvidii , bo nie mialem zainstalowanych , po zainstalowaniu, jak i odswiezeniu systemu , gdy sie zalogowalem nie mam w ogole , ani paska menu , ani innych paskow . mam tylko docka , ktorego wczesniej instalowalem , to tylko dzieki niemu moge wejsc w internet .... jak mam przywrocic ,,utracone'' funkcje znak zapytania . ponoc trzeba wpisac w terminau ccsm , ale ja nie wiem , jak wlaczyc terminal za pomoca jakiegos skrotu klawiszowego , alt plus f2 mi nie dziala ...
btw. nie mogę pisać znakow zapytania etc , bo shift mi się blokuje , gdy go przyciskam .. to tez jest pewien objaw po tej aktualizacji...
proszę o pomoc .
btw. nie mogę pisać znakow zapytania etc , bo shift mi się blokuje , gdy go przyciskam .. to tez jest pewien objaw po tej aktualizacji...
proszę o pomoc .
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 9.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
Re: brak paska menu , ogółem mówiąc brak pasków na ekranie po zalogowaniu.
jeszcze raz przeprowadź aktualizację:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
-
- Piegowaty Guziec
- Wersja Ubuntu: 11.04
- Architektura: x86_64
Witam
Na początku chciałbym uprzedzić że jestem absolutnie początkujący jeśli chodzi o linuksa. Mam podobny problem jak kolega powyżej. Mam polską wersję Ubuntu 11.04 Niebiańska Nimfa 64bit. Po instalacji systemu nie było dostępnych wiele opcji graficznych np. OpenGL. Z panelu sterowników zainstalowałem sterowniki nVidii (mam kartę Quadro FX550). Sterowniki ściągnęły się i zainstalowały automatycznie, a po restarcie systemu zniknęły wszystkie paski menu - ten na górze i na dole oraz te przy oknach (z czym sobie już poradziłem). Czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu? Jak można dostać się do panelu sterowników za pomocą konsoli? Jaki sterownik mam zainstalować, żeby zachować funkcjonalność grafiki 3D a nie mieć żadnych innych problemów z systemem?
Przeszukałem kilkanaście podobnych tematów na różnych forach, jednak zamieszczone tam odpowiedzi nie pomogły w moim przypadku.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Na początku chciałbym uprzedzić że jestem absolutnie początkujący jeśli chodzi o linuksa. Mam podobny problem jak kolega powyżej. Mam polską wersję Ubuntu 11.04 Niebiańska Nimfa 64bit. Po instalacji systemu nie było dostępnych wiele opcji graficznych np. OpenGL. Z panelu sterowników zainstalowałem sterowniki nVidii (mam kartę Quadro FX550). Sterowniki ściągnęły się i zainstalowały automatycznie, a po restarcie systemu zniknęły wszystkie paski menu - ten na górze i na dole oraz te przy oknach (z czym sobie już poradziłem). Czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu? Jak można dostać się do panelu sterowników za pomocą konsoli? Jaki sterownik mam zainstalować, żeby zachować funkcjonalność grafiki 3D a nie mieć żadnych innych problemów z systemem?
Przeszukałem kilkanaście podobnych tematów na różnych forach, jednak zamieszczone tam odpowiedzi nie pomogły w moim przypadku.
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
- orsonik
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 16.04
Problem również występuje w Ubuntu 12.10. Po instalacji sterowników ati oferowanych przez system znika unity. Jedyny ratunek to odinstalowanie fglrx
- valdi74
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 24.04
- Środowisko graficzne: KDE Plasma
Miałem identyczny problem z moim AMD E-450. Sterowniki fglrx nie chciały się dogadać ze standardowym kernelem. Swoją drogą to bardzo dziwne, że Canonical tego nie przetestowało przed wypuszczeniem 12.10. W każdym razie pomogło zainstalowanie kernela kolegi ext73 z linii 21 z tego działu: viewforum.php?f=216orsonik pisze:Problem również występuje w Ubuntu 12.10. Po instalacji sterowników ati oferowanych przez system znika unity. Jedyny ratunek to odinstalowanie fglrx