12.04 Gnome3 Ekran logowania
12.04 Gnome3 Ekran logowania
Witam, szukam pomocy mianowicie zainstalowałem Ubuntu 12.04 i pierwszą rzeczą jaką zrobiłem było zainstalowanie gnome-shell. Wszystko działa ładnie i pięknie z tym, że ekran logowania pozostał niezmieniony;/ Dalej jest ten z Unity. Pytanie: jak ustawić aby ekran logowania był z Gnome 3? i czy możliwe jest odinstalowanie pozostałych środowisk graficznych zostawiając jedynie gnoma?
- ethanak
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
Re: 12.04 Gnome3 Ekran logowania
ekran logowania pozostaw taki jaki jest. też nie używam unity, ale po wypróbowaniu wszystkich greeterów stwierdziłem, że ten jest najwygodniejszy.
jak chcesz się bawić, zainstaluj sobie inne greetery i wypróbuj, ale od razu mówię: gnome nie ma swojego i korzysta z unity.
jak chcesz się bawić, zainstaluj sobie inne greetery i wypróbuj, ale od razu mówię: gnome nie ma swojego i korzysta z unity.
Cóż to takiego ten "greeter"? i czy je instaluje się osobno? gdzie można je zmienić/skonfigurować?
-
- Gibki Gibbon
Greeter to po prostu motyw graficzny ekranu logowania. Tutaj masz cokolwiek o zmianie "motywu ekraniu logowania":
http://askubuntu.com/questions/75755/ho ... me-greeter .
http://askubuntu.com/questions/75755/ho ... me-greeter .
- ethanak
- Wygnańcy
- Wersja Ubuntu: 12.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86
- Kontakt:
niezupełnie tak - np. greeter unity pozwala ci włączyć screenreader prostą kombinacją klawiszy, a w lxde możesz o takiej możliwości zapomnieć.
ale w duuuuuuużym przybliżeniu tak to działa.
ale w duuuuuuużym przybliżeniu tak to działa.
Myślę, że Ci chodzi po prostu o paczkę 'gdm'. Jednak na 12.04 jest jeszcze stara wersja, która wygląda jeszcze po staremu