Winetricks po kliknięciu nie uruchamia się ?

Gry, do uruchomienia których potrzebne są programy typu Wine/Cedega/CrossOver albo jakieś emulatory.
mikideuszek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04

Winetricks po kliknięciu nie uruchamia się ?

Post autor: mikideuszek »

Witam , od 4 h nie mogę odpalić winetricks , wszystko ładnie działało do pewnego czasu . Gram w nfs w , wszystko grało bez problemu . to chciałem wejść w winetricks
ale się dosłownie nie da.

Skasowałem nfs , wine ( wszystko ) i zainstalowałem od nowa wine , ale problem ten sam , po prostu gdy chce kliknąć w ikonkę winetricks nic się nie dzieje , ikona konfiguracji działa .
Posiadam ubuntu 12.10 gnowe shell , 4gb ram , 2x 2,5 intel grafika:9500GT 1 GB .

A ! gdy przez konsole wpisze sh winetricks to pokazuje
"miki@miki-MS-7366:~$ sh winetricks
------------------------------------------------------
wine cmd.exe /c echo '%ProgramFiles%' returned unexpanded string '%ProgramFiles%' ... can be caused a corrupt wineprefix, an old wine, or by not owning /home/miki/.wine
------------------------------------------------------
miki@miki-MS-7366:~$ "

Jestem początkujący co do ubuntu , lecz nfs działał i wine cały nagle wszystko się sypło ;/

Może ma ktoś jakiś pomysł ? instalowałem już przez terminal , centrum ubuntu , menadżer synaptic i z strony wine lecz to nie pomogło .Zależy mi bardzo na tym bo to jedyna gra na tym systemie która działała i osiągi w grze też dobre były ;)

-- 13 sty 2013, o 19:50 --

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA

Rozwiązanie :

Skasowałem ukryte pliki konfiguracyjne wine , skrótek ctrl + h zobaczymy ukryte pliki i foldery .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Z innych systemów”