Jak wykonać przelewy między kontami w KMyMoney? [Solved]

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Awatar użytkownika
Tarzan1984
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Jak wykonać przelewy między kontami w KMyMoney? [Solved]

Post autor: Tarzan1984 »

Witam.
Mam kilka kont w KMyMoney, między innymi główny rachunek banku i "konto" w postaci portfela. Teraz kiedy podchodzę do bankomatu i wypłacam pieniądze do portfela, to nie jest to wydatek taki jak zakupy, który umiem księgować, tylko przelew między dwoma kontami. Jak to zrobić, by nie bawić się we wprowadzanie wypłaty z konta w banku i wpłaty do portfela. Poza tym ciężko zrobić tutaj od kogo i dla kogo jest ta płatność, bo wprowadzanie instytucji "ja" jest dla mnie bez sensu trochę.
Czy ma ktoś jakiś pomysł na to?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, 20:55 przez Tarzan1984, łącznie zmieniany 1 raz.
icek01
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Re: Jak wykonać przelewy między kontami w KMyMoney?

Post autor: icek01 »

Może jakieś stałe zlecenie można zrobić.
Awatar użytkownika
Tarzan1984
Serdeczny Borsuk
Serdeczny Borsuk
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86
Kontakt:

Re: Jak wykonać przelewy między kontami w KMyMoney?

Post autor: Tarzan1984 »

Witam.
Problem w tym, że nie mogę tego zrobić jako zlecenie stałe, bo zlecenie stałe to jak harmonogram powtarzający się co jakiś regularny odstęp czasu. Wypłaty moje i mojej żony jednak regularne nie są.
Szukam sensownego rozwiązania, ale nawet opcja przelewu w tym programie jest tak zamotana, że niczym się ona nie różni od wpłaty i wypłaty w programie :/
Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł na to ??
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)
-------------------------------------
Rozwiązanie
W oknie głównym programu wybieramy Zaplanowane transakcje -> Nowy harmonogram. W nowym oknie wybieramy zakładkę Przelew. W polu Konto wybieramy konto z którego wypłacamy pieniądze, a w polu Przelew na konto na które będziemy przelewać pieniądze ...
Resztę uzupełniamy według własnego uznania.
Pozdrawiam i dziękuję za okazaną pomoc .. :)
Temat można uznać za zamknięty :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”