Obraz do połowy ekranu

Wyłącznie system! Wątpliwości dotyczące aplikacji proszę umieszczać niżej, w odpowiednich forach.
lerek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86_64

Obraz do połowy ekranu

Post autor: lerek »

Witam mam problem z Ubuntu 12.04 sprzęt EEE PC wgrany Win XP pro.Podczas pierwszej instalacji miałem Ekran na full ale podczas końcowej instalacji za szybko otworzyłem płytę i nie zainstalował mi menu startowego to podjąłem instalację jeszcze raz i od tej pory mam obraz tylko do połowy . Po całym procesie instalacji wybieram w menu Ubuntu i ciemny ekran ( dźwięk słychać ) ale ciemno po przeładowaniu i wejściu w tryb naprawczy i wybraniu standardowy ekran to pojawia się Ubunto oczywiście do połowy ekrany , ale po wybraniu innego użytkownika np. Gościa obraz jest normalnie .Więc założyłem nowego użytkownika i wszystko było ok ale do pierwszego przeładowanie i cała sytuacja wraca do początku ekran do połowy co może być przyczyną .A jeszcze jedno jeśli odpalę z płyty wersię testową to też jest ok
Awatar użytkownika
13olo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: Inna

Re: Obraz do połowy ekranu

Post autor: 13olo »

pół ekranu ? ale czy obraz jest rozciągnięty czy przesunięty ?
lerek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Ekran do połowy w poziomo
Awatar użytkownika
13olo
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 10.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: Inna

Post autor: 13olo »

Gorzej jak by było ukośnie :) A jaką metodą instalowałeś ponownie system? sformatowałeś dysk lub partycje?
lerek
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

wszystkie metody łacznie z usunięciem partycji i wszystko tak samo ekran do połowy

-- 20 sty 2013 12:18 --

Witam wszystkich jakoś widzę że rozwiązania na moją zapadłość nikt nie zna .Zainstaluje starszą wersje zobaczę co to da ??

-- 20 sty 2013 21:23 --

Witam widzę że odpowiedzi tutaj jakoś nie dostałem od nikogo więc opiszę co zrobiłem .
Problem tkwi w tym że na wersji 12.04 nie do przeskoczenia ale zainstalowałem wersie 12.10 i to pomogło ekran na full .I tu mam następujące pytanie wolna praca wersji 12,10 sprzęt Eee PC procek 1.3 Atom ram 2 Gb i system wolno pracuje na winie niema żadnych problemów a w systemie pokazuje grafika ( nieznana ) jak odpalę konsolę i sprawdzam parametry gtagiki to ma ze intel Asustec ale totalnie muli ?? co może być ???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacja, aktualizacja i konfiguracja Ubuntu”