Screenlests- gadżety szaleją

Tylko tematy nie mieszczące się powyżej.
Awatar użytkownika
Nicolas3DPL
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.04
Środowisko graficzne: Unity
Architektura: x86

Screenlests- gadżety szaleją

Post autor: Nicolas3DPL »

Witam!

Mam nadzieję, że dobry dział ;) Jeśli nie (co jest bardziej prawdopodobne) prosiłbym o jego przeniesie.

Od razu mówię też, że dopiero od kilkunastu dni mam Ubuntu i należę do mało zaawansowanych użytkowników.

Otóż dwa dni temu zainstalowałem screenlets. Dopóki nie wylogowałem się i nie zalogowałem ponownie wszystko było dobrze: miałem kilka gadżetów na jednym z obszarów roboczych. Po wylogowaniu wszystko w miarę działało, wprawdzie na początku pojawiał się błąd, ale na nic to nie wpływało. Kilka z gadżetów nieco się przesunęło, a zegar załadował się dwukrotnie, nie było to nic poważnego. Wczoraj, gdy po raz trzeci od instalacji uruchomiłem komputer wszystko było poprzestawiane, dodane kilku krotnie oraz co chwila występował błąd systemu. Po kilku minutach wszystko ucichło , ale w czasie konfiguracji niektórych widgetów system się po prostu zacinał(mam mocny komputer, Linux zużywa tylko kilka % procesora i jakieś 10% RAMU, a jest wypełniony efektami z compizConfg.) W końcu zaciął się całkowicie, uruchomiłem Windowsa, potem znowu Ubuntu i tym razem system przez cały czas wyświetlał informacje o błędzie, ledwo udało mi się wyłączyć screenlets, nie mam pojęcia czemu tak się stało. Google mało pomógł:(

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!!!
Google informuje, forum tłumaczy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”