E-deklaracje - instalacja ze strony MF
- elkanguro
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 18.04
- Środowisko graficzne: GNOME
- Architektura: x86_64
- Kontakt:
Re: E-deklaracje - instalacja ze strony MF
A jest jakiś natywny program do elektronicznej wysyłki pitów niewymagający adobe air?
-
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 13.10
- Środowisko graficzne: Xfce
Udało mi się zainstalować e-deklaracje na xubuntu 12.10 według poradnika ubuntu-pomoc.org (instalacja adobe air) instalację adobe reader zainstalowałem przez ubuntu tweek.
Wypełniłem pit, ale nie mogę wysłać, dlaczego?
nie mogąc rozwiązać problemu wysłałem niestety przez stary winxp
Wypełniłem pit, ale nie mogę wysłać, dlaczego?
nie mogąc rozwiązać problemu wysłałem niestety przez stary winxp
- witek
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 16.04
Tu jest instrukcją Instalacja aplikacji e-Deklaracje Desktop w systemie operacyjnym Linux przygotowana przez MF http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... eLinux.pdf
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.10
- Środowisko graficzne: Unity
Jestem w szoku, że MF szarpnął się na taki poradnik. Tak trzymać!
Ostatnio zmieniony 01 mar 2013, 17:35 przez prezes19, łącznie zmieniany 1 raz.
- stiff
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Kontakt:
Też bym się z chęcią dowiedział. A ten, Pity2012 powinien działać bez problemu przez Wine (PlayOnLinux, na tym odpalałem).elkanguro pisze:A jest jakiś natywny program do elektronicznej wysyłki pitów niewymagający adobe air?
- witek
- Wytworny Kaczor
- Wersja Ubuntu: 16.04
Tak. Ten program działa bardzo dobrze przez wine. Korzystam z niego już od czasu rozliczeń za rok 2010.stiff pisze:Też bym się z chęcią dowiedział. A ten, Pity2012 powinien działać bez problemu przez Wine (PlayOnLinux, na tym odpalałem).elkanguro pisze:A jest jakiś natywny program do elektronicznej wysyłki pitów niewymagający adobe air?
-
- Serdeczny Borsuk
- Wersja Ubuntu: 14.10
Drodzy koledzy,
dzisiaj udało mi się zainstalować adobe air (wersja 2.6 pobrana ze strony adobe). Instalację przeprowadziłem normalną metodą przez terminal. Następnie zainstalowałem ze strony ministerstwa edeklaracje bez najmniejszego problemu. Wygląda na to że wszystko już działa.
Pozdrawiam
dzisiaj udało mi się zainstalować adobe air (wersja 2.6 pobrana ze strony adobe). Instalację przeprowadziłem normalną metodą przez terminal. Następnie zainstalowałem ze strony ministerstwa edeklaracje bez najmniejszego problemu. Wygląda na to że wszystko już działa.
Pozdrawiam
- marekubuntu
- Sędziwy Jeż
- Wersja Ubuntu: 14.04
- Środowisko graficzne: Inne
Mnie także udało się zainstalować e-deklaracje. Ale nie z terminala, a poprzez dwuklik na paczce w /home.
Cała procedura instalacji: adobe air, adobe reader i pobranie e-deklaracji jak w instrukcji na stronie http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... eLinux.pdf w terminalu. Następnie zamknięcie terminala, w /home uruchomienie instalacji poprzez dwuklik na paczce z e-deklaracją i wszystko mam! A wcześniej przez kilka dni i kilkanaście prób, miałem ciągle komunikat o błędzie instalatora itd. Dopiero przypadek, chciałem usunąć z /home wszystko co było związane z e-deklaracjami etc no i ... !
Cała procedura instalacji: adobe air, adobe reader i pobranie e-deklaracji jak w instrukcji na stronie http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/ ... eLinux.pdf w terminalu. Następnie zamknięcie terminala, w /home uruchomienie instalacji poprzez dwuklik na paczce z e-deklaracją i wszystko mam! A wcześniej przez kilka dni i kilkanaście prób, miałem ciągle komunikat o błędzie instalatora itd. Dopiero przypadek, chciałem usunąć z /home wszystko co było związane z e-deklaracjami etc no i ... !