Nie mogę wyłączyć komputera

Tutaj można zadać pytanie, jeśli Linuksa widzi się pierwszy raz w życiu ;)
anitaw54
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: inny OS

Nie mogę wyłączyć komputera

Post autor: anitaw54 »

Witam wszystkich:-)
Od wczoraj mam Ubuntu obok Windowsa. Wieczorem wyłączyłam komputer będąc na Ubuntu i zrobił to błyskawicznie. Dziś pokazuje mi komunikat: the file/usr/share/gnome/help/user-quide/pl/user-quide.xml/could not be parsed because one or more of this included files is not a wellformed XML document. Komputera nie moge wyłączyc, nie mogę tez przejść na Windowsa. Ubuntu działa szybko i bez zastrzeżeń. Mam wrażenie jakbym była już na niego skazana:-)
Czy ktos może mi pomóc? Zaznaczam, że jestem całkiem zielona, próbowałam nie zakładać nowego wątku ale nie wiedziałam gdzie dopisać się ze swoim problemem. Mam nadzieję, że takim gamoniom jak ja też pomagacie.:-)
Pozdrawiam wszystkich:-)
p.s. Jeśli napisałam ten post w niewłaściwym miejscu to przepraszam i proszę administratora o przeniesienie go tam gdzie jego miejsce.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Nie mogę wyłączyć komputera

Post autor: bear7 »

Możesz podać więcej informacji... Które to wydanie Ubuntu i jaki to Windows? Ten komputer to laptop? Jak tak, to podaj nazwę i model. Co masz na myśli przez:
Komputera nie moge wyłączyc, nie mogę tez przejść na Windowsa.
Ten błąd:
Dziś pokazuje mi komunikat: the file/usr/share/gnome/help/user-quide/pl/user-quide.xml/could not be parsed because one or more of this included files is not a wellformed XML document.
Możesz opisać kiedy się pokazuje i gdzie?
Im więcej informacji tym lepiej...
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
anitaw54
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec

Post autor: anitaw54 »

Bardzo dziękuję za odpowiedź ale problem już jest rozwiązany przez przytrzymanie wyłącznika. Komputer się zawiesił, teraz działa bez zarzutu a ja zaprzyjaźniam się z Linuxem.
Awatar użytkownika
Ponu
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 14.04
Środowisko graficzne: Xfce
Architektura: x86_64

Post autor: Ponu »

anitaw54 pisze:Bardzo dziękuję za odpowiedź ale problem już jest rozwiązany przez przytrzymanie wyłącznika. Komputer się zawiesił, teraz działa bez zarzutu a ja zaprzyjaźniam się z Linuxem.
:clap:
Trzeba przyznać, że to jeden z sympatyczniejszych postów na forum.
Co do zaprzyjaźniania się z pingwinkiem, wyczuwam że w przyszłości mogą pojawić się nieporozumienia i spięcia... Nie mniej życzę Ci owocnej przyjaźni na długie lata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Przedszkole Linuksa”