Brak opcji nowy dokument pod prawym przyciskiem myszki

Tematy specyficzne dla poszczególnych window managerów: KDE, GNOME, XFCE, Fluxbox, Blackbox, IceWM, WindowMaker, itd. - wszystko tutaj.
kafel123
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Wersja Ubuntu: 12.10
Środowisko graficzne: GNOME
Architektura: x86_64

Brak opcji nowy dokument pod prawym przyciskiem myszki

Post autor: kafel123 »

Witam,
Nie wiem czy już został założony o tym temat (nie wiedziałem pod jakim hasłem mam szukać, a perspektywa wertowania tak dużej ilości wątków okazała mi się zbyt tragiczna :), jeśli zdublowałem, to wybaczcie i usuńcie żeby nie zaśmiecało.
Mam problem z moim ubunciakiem, otóż dzisiaj gdy chciałem stworzyć na pulpicie nowy pusty dokument... okazało się, że nie ma takiej opcji, w 12.04 było, a w 12.10 nie ma? Siedzę na gnome-shell, ale to bez znaczenia, bo na unity jest identycznie, a żeby było bardziej dramatycznie: w folderach, jak np home lub stworzonym przeze mnie też się nie da. Co jest nie tak? Posiada ktoś wiedzę albo jakiś pomysł co można z tym zrobić?

EDIT: próbowałem tego co w poście viewtopic.php?f=141&t=164846, ale mi też nie pomogło, a tam nie ma dalszych odpowiedzi odnośnie problemu.
Awatar użytkownika
JezdziecBezNicka
Sędziwy Jeż
Sędziwy Jeż
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: KDE Plasma
Architektura: x86_64

Re: Brak opcji nowy dokument pod prawym przyciskiem myszki

Post autor: JezdziecBezNicka »

A której wersji Nautilusa używasz? Jeśli uaktualniłeś do 3.6, to muszę Cię zmartwić - twórcy postanowili usunąć tą funkcję. Korzystaj z wersji 3.4, np tej
ThinkPad E330 + ArchLinux + KDE
ODPOWIEDZ

Wróć do „Środowiska graficzne”