Ubuntu się tnie

Grafika, film, dźwięk.
Sami88
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Ubuntu się tnie

Post autor: Sami88 »

Witam mam problem z Ubuntu, jest on następujący. Zainstalowałem Virtualbox na ubuntu i system xp do otwierania SolidWorksa. I wszystko jest pięknie z początku, program pracuje dynamicznie na wirtualnej maszynie. Jednak po chwili zacina się. Ubuntu też się zacina, nie można paska górnego obsługiwać, okienka nie dają się przestawić. Wszystko tak trwa w bezruchu. Co prawda mogę z bocznego paska otworzyć okienka, ale już przestawić się ich nie da. Wszystko działałoby płynnie gdyby nie to zacięcie. Czy da się to jakoś naprawić, czy muszę przejść na XP specjalnie dla mojego programu. Dodam, że z początku emulowania wszystko działa płynnie.
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Re: Ubuntu się tnie

Post autor: bear7 »

Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Warto chyba dodać do tytułu wątku informację, w jakich okolicznościach się przycina:
Zainstalowałem Virtualbox na ubuntu i system xp do otwierania SolidWorksa.
Może się mylę, ale przydało by się trochę informacji o twoim sprzęcie, tym fizycznym, jak i wirtualnym, gdyż Virtualbox do swojego płynnego działania trochę zasobów potrzebuje. Pakiet guest additions zainstalowany?
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
Sami88
Piegowaty Guziec
Piegowaty Guziec
Kontakt:

Post autor: Sami88 »

Sprzęt jest przyzwoity i to na pewno nie jego wina.

Procesor- i5 3210 2,5 GHz
Ram - 4 GB 3DDR
Dysk - 1.000 GB
Grafika - Hybrydowa Nvidia 4000, Radeon 7 tysięcy coś (zapomniałem) 2 GB

Oczywiście pinstalowałem Guest additions

Wirtualnie podzieliłem ramy na połowę, na stacjonanrym miałem 2 GB ramu i program płynnie chodził
bear7
Przyjaciel
Przyjaciel
Wersja Ubuntu: inny OS
Środowisko graficzne: Inne
Architektura: x86_64

Post autor: bear7 »

Ponawiam prośbę:
Zmień tytuł tematu tak, aby w sposób możliwie precyzyjny przedstawiał sedno sprawy, w której piszesz. Miej na uwadze również zgodność z REGULAMINEMTytuł tematu zmienisz edytując pierwszy postW razie wątpliwości/zastrzeżeń odnośnie powyższej informacji skontaktuj się z moderatorem, który ją wstawił.
Sprawdź wymagania dla SolidWorks - podane są minimalne. Z tego co widzę, mają pewne wymagania co do kart graficznych.
Wirtualnie podzieliłem ramy na połowę, na stacjonanrym miałem 2 GB ramu i program płynnie chodził
Porównywanie fizycznego sprzętu do wirtualnego nie ma sensu - ten drugi (zazwyczaj) wypada na gorzej.
O pomoc pytaj a forum, a nie przez PW.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Muzyka, filmy, zdjęcia, grafika”