Czy ten czas uruchomienia dotyczył pierwszego uruchomienia ? Jeśli tak to możliwe

. Ponadto widać, że tak naprawdę najwięcej czasu stracił na dekompresje [image skompresowany jest XZ, anie gzip, jak w generyku] i wydaje się wykrywanie urządzeń. Zobacz, przy kolejnych uruchomieniach.
Pozdrawiam
-- 19 mar 2013 09:03 --
witek pisze:e X t 7 3 pisze:Znaczy się problem już "szerzej" znany
Tak przy okazji "jaja" z intelem pojawią się tak naprawdę dopiero jak wyjdzie Intel Haswell [4 generacja icore]. Z tego co już słyszałem zarówno pod Linuksem, jak i Windows są takie "niemiłe niespodzianki" z grafiką, USB, dyskami i ACPI - jak to stwierdzi pewien rozmówca pierwsi userzy będą ... wręcz w niektórych przypadkach alfa testerami. Intel jedzie "po bandzie" wypuszczając produkt dla którego nie jest w stanie zapewnić odpowiedniego wsparcia [sterowniki]. Miejmy nadzieje, że się z tymi problemami - w tym w kernelu szybko uporają.
Pozdrawiam
Intel pierwsza partię nowych Haswell wypuści w bardzo ograniczonej ilości. Co do błędów z grafiką, USB, dyskami i ACPI nic nie zrobią. Sytuację ma poprawić dopiero nowy chipset
http://www.notebooktest.pl/news/proceso ... ilosciach/
Co do kernela 3.8.3 na sprzęcie Lenovo 3000 N200 C2D T8100 CF7300 cześciej włącza się wentylator niż na 3.8.2. Dodatkowo na 3.8.3 klikając na rozwijaną listę zakładek w Firefoxie najpierw otrzymuję przeźroczysty prostokąt z cieniem a dopiero potem tło i tytuły zakładek. Takiego efektu nie ma na 3.8.2
Tam masz Pan grafikę i965 tak, na takiej grafice występują problemy pod kernelami opartymi o źródła 3.8.3.
Pozdrawiam
-- 19 mar 2013 09:06 --
linuxozaurus pisze:...
Jedyny problem to nie poprawne wyłączanie komputera i kernel panic z obecności pendrive lub czytnika kart SD i karty SD.
Co myślisz aby dać nowe Ubuntu zamiast tego LTS?
Proszę o więcej informacji jakie wpisy towarzyszą tym kernel panic`om ? Co do Ubuntu 12.04, a 12.10 ... myślę, że obecnie lepszym wyborem jest już 12.10.
Pozdrawiam
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko trudne do zrobienia
Moje kernele oraz skrypty:
NeteXt'73 - instalator kerneli i skryptów oraz optymalizator systemu w jednym > netext73.pl